ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ1Με αφορμή τις -σχετικές με την κτηνοτροφία-δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Κέλλα, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, αναφέρει τα εξής:

  • Ο αναισθησιολόγος κ. Χρήστος Κέλλας είναι ένας από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης που οδήγησε την ελληνική κοινωνία σε μία οδυνηρή και ματωμένη χρεοκοπία και-μάλιστα- “χωρίς αναισθητικό”.  Ο κ. Κέλλας, ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ψήφισε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με τις οποίες συναινούσε σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και νόμους με τους οποίους ροκανίστηκαν μισθοί και συντάξεις, καταλύθηκαν συλλογικές συμβάσεις, απολύθηκαν εργαζόμενοι κ.λπ. Ο κ. Κέλλας είναι ένας από τους βουλευτές του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ».
  • Η ελληνική κτηνοτροφία δεν θα μπορούσε να «γλιτώσει» από το τσουνάμι του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ». Τα προβλήματα ήταν πολλά, όμως τα τελευταία χρόνια οδήγησαν σε ασφυξία (αυξημένο κόστος παραγωγής, έλλειψη ρευστότητας, υπέρογκη φορολόγηση και «ύποπτη» διαχείριση των εξισωτικών αποζημιώσεων) Οι θέσεις του ΣυΡιζΑ για την κτηνοτροφία είναι σαφείς και θα οδηγήσουν σε ανακούφιση τους Έλληνες κτηνοτρόφους. Τα άμεσα μέτρα είναι:

1. Οικονομική ενίσχυση των ζωοτροφών για τη μείωση του κόστους παραγωγής

2. Αύξηση της παραγωγής του αγελαδινού γάλακτος  και των κτηνοτροφικών προϊόντων τουλάχιστον στα όρια της ποσόστωσης

3. Δραστική αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στις αδειοδοτήσεις και ηλεκτροδοτήσεις των κτηνοτροφικών μονάδων

4. Αλλαγή στη σχέση φυτικής – ζωικής παραγωγής με την αναβάθμιση και δημιουργική ανασυγκρότηση της δεύτερης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ