ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

eretreia7Την κατηγορηματική διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως αυτή εκφράστηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Λάρισα, πως δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις επανέλαβε ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε χωριά της επαρχίας Φαρσάλων και πιο συγκεκριμένα στην Ερέτρεια,  στην Ασπρόγεια, στο Πολυδάμειο, στα Κάτω Βασιλικά,  στον Δασόλοφο και στην Σκοτούσα.

«Οι έλληνες αγρότες θα δουν τον κόπο τους να ανταμείβεται και να προχωρούν στο μέλλον με βεβαιότητα, στηρίζοντας έτσι όχι μόνον τα οικογενειακά τους εισοδήματα αλλά και τη χώρα ολόκληρη, κάνοντας επιλογή σταθερότητας, ψηφίζοντας δηλαδή τη ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα λάθη και στις παραλείψεις του αμέσως προηγούμενου διαστήματος. «Κανείς μας δεν ήταν ιδιαίτερα ευτυχής όταν αναγκάζονταν να ψηφίσει στο κοινοβούλιο δύσκολα μέτρα, τα οποία και γνωρίζαμε πως θα ενεργήσουν αρνητικά στην κοινωνία. Ωστόσο τώρα όλοι καταλαβαίνουν πως αυτή η κυβέρνηση έδωσε μάχη για το καλύτερο και τα κατάφερε. Διεκδικήσαμε και πήραμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, για να στηρίξουμε τα επόμενα χρόνια τον έλληνα αγρότη» τόνισε ο Λαρισαίος βουλευτής, θέτοντας παράλληλα και συγκεκριμένα ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δύο είναι τα μηνύματα που προέκυψαν από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Κ.Τ. Πως πρώτον, όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα, το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται υπό την «ομπρέλα» της ΕΚΤ, επειδή μπορεί να δέχεται ως εγγυήσεις τα ελληνικά ομόλογα, παρά το γεγονός ότι η διαβάθμισή τους είναι χαμηλή, και να παρέχει ρευστότητα στις τράπεζες και δεύτερον πως, η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις 25 Ιανουαρίου, πρέπει να σπεύσει να συμφωνήσει με την τρόικα προκειμένου να γίνει η εκταμίευση της δόσης, αλλά και για να μπορεί η ΕΚΤ να συνεχίσει να δέχεται ως εγγυήσεις τα ελληνικά ομόλογα. Τι θα κάνει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας; Θα θέσει σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις των αγροτών; Θα βάλει σε περιπέτειες τη χώρα και το μέλλον της; Ή θα προχωρήσει σε συνεννόηση και συμφωνία με την τρόικα, οπότε τώρα απλά εξαπατά τον ελληνικό λαό;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ για να καταλήξει λέγοντας πως «ευτυχώς οι έλληνες καταλαβαίνουν και δεν θα επιτρέψουν τα πειράματα».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ