ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

DSC01798Η επιστημονική εκδήλωση με θέμα “Δυσκολίες παιδικής ηλικίας και θεραπευτικές προσεγγίσεις” πραγματοποιήθηκε από τον Ο.Κ.Π.Δ.Τ. στο Εμμανουήλειο πνευματικό κέντρο κατά τη διάρκεια της οποίας πλήθος γονέων ενημερώθηκαν επί τού θέματος  για τα προβλήματα τού λόγου και τις κατηγορίες των δυσκολιών

από την λογοθεραπεύτρια κ. Θεοδώρα Ψύρρα και για τις κινητικές και πνευματικές δυσκολίες στις καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών από την εργοθεραπεύτρια κ. Θεοδώρα Τζημαγιώργη- Λάμπρου.

Τονίστηκε η μεγάλη σχέση των μαθησιακών δυσκολιών στην σχολική ηλικία όταν υπάρχουν προβλήματα λόγου. Επίσης πως η εργοθεραπεία αξιολογεί τα παιδιά στην καθημερινότητα τους, στην αυτοφροντίδα, στην σχολική απόδοση , στην κοινωνικότητα , στο παιχνίδι και πότε απαιτείται η παρέμβαση τού ειδικού.

DSC01782Το συμπέρασμα τής ενημέρωσης ήταν πως όσο γρηγορότερα ξεκινήσει η παρέμβαση στο παιδί τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχουμε.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και απαντήθηκαν από τις  εισηγήτριες διάφορα ερωτήματα σε γονείς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος τού Οργανισμού κ. Θεοφανώ Λαγκιόλη-.Μπίλιου, μέλη του δ.σ. του ΟΚΠ και η προϊσταμένη κ. Θεολογία Κοκότη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ