«533 ΚΥΚΛΟΙ, ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

«Με 533 ανόμοιους κύκλους δημιουργούμε γέφυρες προοπτικής, αυτή είναι η οπτική μας ταυτότητα και όλοι μαζί καλούμαστε να συνδέσουμε το παλιό με το νέο ταυτιζόμενοι με την πολυπολιτισμικότητα  της Ευρώπης, προκειμένου να συνθέσουμε μία άψογη πρόταση».

Με τα λόγια αυτά παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου η υποψηφιότητα της Λάρισας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, στην κατάμεστη αίθουσα του Μύλου του Παππά.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης έκανε λόγο για «… ένα δημιουργικό πείραμα και μια ιστορική απόφαση με σημαντικά οφέλη για την πόλη», εκφράζοντας την πεποίθηση πως η Λάρισα μπορεί να καταθέσει μία ενδιαφέρουσα πρόταση, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας  αναφέρθηκε στην επιθετική πολιτική της νέας δημοτικής αρχής στον πολιτισμό «… μια πολιτική που βασίζεται στην παρέμβαση και όχι στη διαμεσολάβηση, αλλά και στην αξιοποίηση όλων των φορέων πολιτισμού της περιοχής».

Με την υπόσχεση για κατάθεση ενός «άψογου φακέλου», ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Βουλγαράκης  επέμεινε ότι «χρειάζονται απόψεις, ιδέες και προτάσεις απ’ όλους, καθώς ο πολιτισμός είναι η απόδειξη το πώς βιώνεις αυτό που παράγεις . Θα βρεθούμε με όλους, γιατί όλοι έχουν δικαιωματικά τη θέση τους στην προσπάθεια αυτή», κατέληξε με νόημα.

Κλείνοντας η υπεύθυνη επικοινωνίας και προβολής της υποψηφιότητας Όλγα Σταυροπούλου  παρουσίασε το λογότυπο, το οποίο αποτελεί «… την οπτική ταυτότητα της Λάρισας, μιας πόλης που δεν είναι απλά πέρασμα, αλλά προορισμός».

Σημειώνεται ότι Ρόδος, Σύρος, Καλαμάτα, Τρίπολη, Ελευσίνα, Γιάννενα και Καβάλα διεκδικούν τον ίδιο τίτλο, ενώ η κατάθεση του φακέλου αναμένεται μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο και η ανακοίνωση της τελικής επιλογής το καλοκαίρι του 2016.

Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο υπεύθυνος γραφείου τύπου Γιάννης Σιούλας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ