ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ

Κλιμάκιο της Τ.Ο. Λάρισας του  ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή Γ. Λαμπρούλη  πραγματοποίησε περιοδεία στους εργασιακούς χώρους του Πυροσβεστικού Σώματος με την ευκαιρία  έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου και συναντήθηκε  με τον διοικητή  του πυροσβεστικού σταθμού  Λάρισας και με εκπροσώπους  του σωματείου των  εργαζόμενων.

Από τη συζήτηση με το διοικητή και τους εκπροσώπους των εργαζομένων  προέκυψε από τη μια πλευρά η ισχυρή βούληση των εργαζομένων για την παροχή αποτελεσματικής και άμεσης παρέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου καλείται λόγω αρμοδιότητας, και από την άλλη επισημάνθηκαν πολλά και πλέον χρόνια προβλήματα και ελλείψεις που τους δυσκολεύουν στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Αυτό που τονίστηκε είναι ότι τα κύρια και πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ν. Λάρισας  είναι η υποχρηματοδότηση των υπηρεσιακών και των λειτουργικών αναγκών και η έλλειψη μόνιμου προσωπικού με βάση τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες, αλλά  και ομογενοποιήσει του υπάρχοντος προσωπικού. Η συντήρηση του μηχανοκίνητου εξοπλισμού γίνεται με τεράστια δυσκολία και πολλές φορές με δωρεές από τρίτους ή με χρήματα των ίδιων των εργαζομένων, ενώ επισημάνθηκε ότι το 1/3 των οχημάτων είναι ακατάλληλα,  μάλιστα κάποια από αυτά άκρως επικίνδυνα.

Ταυτόχρονα επισήμαναν το χρόνιο αίτημα να χαρακτηριστεί ο σταθμός Λάρισας  σταθμός Α έτσι που να αναβαθμιστεί και από προσωπικό και οχήματα.  Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης  ενημέρωσε τους εκπροσώπους των  εργαζόμενων και την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος   για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με την πυροπροστασία των δασών αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις και αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ελληνικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Παράλληλα στιγμάτισε  την  πολιτική που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις  που από ότι διαφαίνεται θα ακολουθήσει  και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πολιτική που  οδήγησε στην υποβάθμιση των Δασικών  Υπηρεσιών και του Πυροσβεστικού Σώματος   σε βάρος της ολοκληρωμένης προστασίας και διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων. Εφάρμοσαν  και εφαρμόζουν πολιτικές έντασης της εμπορευματοποίησης των δασών, εκχώρησης αρμοδιοτήτων για τη διαχείρισή τους σε μονοπωλιακούς ομίλους, με αντιλαϊκές-αντιδασικές αλλαγές στη νομοθεσία, με διαδικασίες-εξπρές για την “αξιοποίηση” των δασικών οικοσυστημάτων και υδάτινων πόρων από το κεφάλαιο, με ελλείψεις σε μόνιμο  προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή σε πυροσβεστική και δασικές υπηρεσίες.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα, ιδιαίτερα, την τελευταία πενταετία συρρικνώθηκαν ακόμη περισσότερο οι δαπάνες πυρόσβεσης, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τέλος βεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει μαζί τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα αλλά και για όλα τα ζητήματα, τα προβλήματα που του επισήμαναν  θα τα κατάθεση σύντομα με  επερώτηση  στη βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ