41 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Ο «ΑΤΤΙΛΑΣ» ΖΕΙ!

Το καθιερωμένο εθνικό μνημόσυνο για τους πεσόντες καθώς και παράκληση για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων και την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες του αλλά και την εκδίωξη του τούρκου εισβολέα στο νησί, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ιερό ναό Προφήτη Ηλία στη Λάρισα,  παρουσία της προξένου της Κύπρου στην Αθήνα Νατάσας Στυλιανού.

«Συντηρούμε άσβεστη τη μνήμη των ηρώων μας, ενώ παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας ο «Αττίλας» ζει και η διεθνής νομιμότητα συνεχίζει να παραβιάζεται», τόνισε στην ομιλία της η κ.  Στυλιανού εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο αγώνας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού «… θα συνεχισθεί με την ίδια ένταση και αφοσίωση».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΙδιαίτερα αιχμηρός στην προσφώνησή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων ν. Λάρισας Ντίνος Αυγουστής  υπογράμμισε πως «ό, τι ζούμε μέχρι σήμερα είναι απότοκο του 1974. Την ώρα που οι ορδές του Αττίλα έσφαζαν, ατίμαζαν και δολοφονούσαν κάποιοι διέταζαν αυτοσυγκράτηση, ενώ όταν μετρούσαμε ήδη 5.000 νεκρούς και αγνοούμενους ο Ευάγγελος Αβέρωφ έλεγε «να μην έχουμε αιματοχυσία» και κάποιοι έπαιρναν τα μπάνια τους στον Άγιο Ανδρέα!», κατέληξε εμφανώς φορτισμένος ο κ. Αυγουστής.

Οι εκδηλώσεις μνήμης έκλεισαν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, στην πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ