ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Εκδήλωση που αφορούσε την αναγνώριση και την απόδοση  τιμής σε τρεις ανθρώπους  που πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στο χωριό, διοργάνωσαν ο Σύλλογος Καρυωτών Λάρισας και περιχώρων «Ο ΖΕΥΣ», ο ΜΕΣΚ «ΟΛΥΜΠΟΣ» και το δημοτικό διαμέρισμα Καρυάς.

Οι άνθρωποι που τιμήθηκαν είναι:

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Λυών 2 Αθανάσιος Ριζάκης του Δημητρίου, ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από αυτόν τον τόπο για να βρεθεί στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από την αφάνεια, την ανέχεια, την πείνα και την κακουχία της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου, για να τύχει παγκόσμιας αναγνώρισης και που με την ακαδημαϊκή του πορεία έκανε γνωστό το χωριό ανά τον κόσμο.

Την παρουσίασή του έκανε η κ. Μαρία Δημητρίου Τσιρώνη που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Τιμήθηκε επίσης και ο κ. Ιωάννης Λέφας. Ένας ακάματος άνθρωπος του πνεύματος, πολυγραφότατος ιστορικός συγγραφέας, καθηγητής και ποιητής από την Καλλιθέα της Ολυμπίας, που αγάπησε το χωριό σαν δική του πατρίδα και χάρισε ένα πλούσιο φωτογραφικό αρχείο που θα μείνει στην ιστορία του χωριού. Την παρουσίασή του έκανε ο κ. Γιώργος Σερλέτης

Τιμήθηκε επίσης και ο κ. Απόστολος Παπαϊωάννου. Ο αγαπητός σε όλους δάσκαλος, ο οραματιστής, ο εμπνευστής, ο ιδρυτής του ΜΕΣΚ «ΟΛΥΜΠΟΣ».  Ο δάσκαλος που ό,τι διδάσκει το κάνει πράξη, ο δάσκαλος που είναι πάντα παρών έτοιμος να λύσει κάθε απορία μας και κάθε πρόβλημά μας και που όλη του η ζωή ήταν και εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη προσφορά στον συνάνθρωπο. Την παρουσίασή του έκανε ο κ. Δήμος Δάσσιος.

ΚΑΡΥΑ2«Σημαντικό είναι να γίνεται αναφορά στο παρελθόν και σε προσωπικότητες του τόπου μας που δεν υπάρχουν πια, αλλά σημαντικότερο είναι να αναγνωρίζονται οι άνθρωποι όταν βρίσκονται ακόμη στη ζωή.

Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι θα τιμηθούν κατά καιρούς για την προσφορά τους, είτε αυτοί είναι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, είτε απλοί άνθρωποι. Και είναι πολλοί αυτοί…ακόμη και ένα νέο ζευγάρι που επιλέγει να μείνει στο χωριό παρ΄όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εδώ, αυτό ναι..είναι προσφορά στον τόπο.

Η χθεσινή επιλογή λοιπόν ήταν τυχαία και καμιά σχέση δεν έχει με το μέγεθος της προσφοράς του καθενός σ΄ αυτό το μικρό χωριό», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Πληροφορίες και φωτο από τη σελίδα της κ. Μαρίας Δημητρίου Τσιρώνη στο facebook

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ