ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ

Απαντήσεις για την οριακή λειτουργία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας λόγω της μη συμπλήρωσης της διοίκησης του νοσοκομείου, αναμένεται να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια της συζήτησης την Πέμπτη 05/11 το πρωί σχετικής επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Κώστας Μπαργιώτας. 

Να θυμίσουμε ότι στην ερώτησή του ο κ. Μπαργιώτας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Μετά την παραίτηση της αναπληρώτριας διοικήτριας του ΠΓΝΛ και την παρέλευση τριμήνου από την δημοσίευση της αποδοχής παραίτησής της σε ΦΕΚ, έχει διαμορφωθεί ζοφερό τοπίο. Η μη νόμιμη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου οδηγεί σε αδυναμία προμηθειών και κίνδυνο απώλειας πολύτιμων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, καθώς υπάρχουν έτοιμα προς παράδοση έργα που θα αναβαθμίσουν καίρια τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τόσο του ΠΓΝΛ (στεφανιογράφος, ψηφιακά ακτινοσκοπικά)  όσο και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (μαγνητικός τομογράφος, αναισθησιολογικός εξοπλισμός). Επιπλέον, ημέρα με την ημέρα συσσωρεύονται τα προβλήματα με κυριότερα τις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό, την ελλιπή χρηματοδότηση, την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών στο υγειονομικό προσωπικό, την καθυστέρηση πληρωμής των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ, τις σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και την αδυναμία ολοκλήρωσης της μηχανοργάνωσης.

Το Ποτάμι ρωτά τον Υπουργό, αν σκοπεύει να ψηφίσει άμεσα τροπολογία, ώστε ένα συλλογικό όργανο να μπορεί να λειτουργεί με κενό στη σύνθεσή του και πέραν του τριμήνου σε επείγουσες περιπτώσεις (πχ νοσοκομεία). Επίσης, αν θα προκηρύξει άμεσα περισσότερες θέσεις μόνιμου προσωπικού και πότε θα αποπληρωθούν οι υπερωρίες των εργαζομένων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ