ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

Του Χρήστου Κέλλα*
Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο εσωτερικό της χώρας, δημιουργούν ένα απίστευτο μωσαϊκό πολιτικών δεδομένων και καταστάσεων, όπου όμοιό του δεν είχε σχηματιστεί ποτέ, κατά τη διάρκεια της Μεταπολιτευτικής περιόδου της χώρας.

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αποσβολωμένος έναν πρώην υπουργό του κ. Τσίπρα να καταγγέλλει δημόσια, πως το κοινοβούλιο νομοθετούσε κατόπιν εντολής τρομοκρατών(!), και την κυβέρνηση, αφού ξεπέρασε την αρχική της αμηχανία, να δίνει εντολή σε δυο νυν υπουργούς, να υποβάλλουν μήνυση εναντίον του πρώην υπουργού, όχι γιατί αμφισβητούν εμπράκτως τις καταγγελίες του, αλλά για τον τρόπο που αυτός διέρρευσε τις σχετικές πληροφορίες σε ΜΜΕ! Προτού, δε, συνέλθει από τη ζάλη που προκαλούν οι σχετικές αποκαλύψεις, ακούει βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για «πολιτικούς κρατούμενους», προσβάλοντας με τον τρόπο αυτό, βάναυσα τη δημοκρατία.

Έχοντας συμπληρώσει τρία χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας,-  εξελέγην βουλευτής το 2012-, έζησα από “μέσα”, την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα, είδα βήμα – βήμα την προσπάθεια απαξίωσής του και έγινα μάρτυρας πρωτοφανούς ευτελισμού του κοινοβουλίου.  Αναγνώρισα όμως, παράλληλα, απέναντι στο κύμα του λαϊκισμού και της υποβάθμισης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, την τιτάνια προσπάθεια κομμάτων και πολιτικών να κρατήσουν το σύστημα όρθιο, δημιουργώντας άμυνα απέναντι στους εισβολείς της νομιμότητας.

Σήμερα τα συναισθήματα είναι εντελώς διαφορετικά. Όχι γιατί στην κυβέρνηση βρίσκονται κόμματα που είναι ιδεολογικά αντίπαλα σε εμάς, αλλά γιατί δεν διακρίνω τις κινήσεις εκείνες που είναι ικανές να εγγυηθούν την απρόσκοπτη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Αντιθέτως, έχω την αίσθηση πως η κατεύθυνση που ακολουθείται έχει αντίθετη φορά.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να γαντζωθεί στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος, αλώνοντας τον κρατικό μηχανισμό και δημιουργώντας τα δεδομένα εκείνα που, οι κυβερνώντες θεωρούν πως, θα τους επιτρέψουν να κυριαρχήσουν ιδεολογικά και πολιτικά τα επόμενα χρόνια. Επιστρατεύουν κάθε λαϊκίστικο επιχείρημα, παραποιούν την πραγματικότητα, εξακολουθούν να ψεύδονται καθημερινά, ενώ δεν διστάζουν να καλέσουν τον ελληνικό λαό σε απεργία εναντίον τους(!) θεωρώντας πως έτσι μπορούν να θολώσουν τα νερά.

Ταυτόχρονα, χτυπούν με μανία κάθε τι που έχει σχέση με την εθνική μας συνείδηση, δημιουργούν ρωγμές ακόμα και στην ιστορική πραγματικότητα, βάζουν ταμπέλες σε οποιονδήποτε τολμά να διαφωνήσει μαζί τους, διατηρούν ορθάνοιχτους διαύλους επικοινωνίας με τρομοκράτες και καλλιεργούν το έδαφος για συγκρούσεις μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, προάγοντας την αναξιοκρατία και την κομματοκρατία.

Η χώρα μετά από έξι χρόνια κρίσης έχει εισέλθει σε επικίνδυνες ατραπούς. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία δείχνει όχι απλώς να έχει απωλέσει τον έλεγχο της οικονομίας, αλλά, και της στοιχειώδους λογικής πολιτικής συμπεριφοράς. Ιδεοληψίες και παιχνίδια με τους θεσμούς αποτελούν κύριο άξονα μιας πολιτικής που τείνει να πριονίσει το κλαδί του κοινοβουλευτικού μας οικοδομήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται και το μόνο σίγουρο είναι ότι μια τέτοια εικόνα για την χώρα μας, δεν αξίζει σε κανέναν Έλληνα και σε καμία Ελληνίδα.

Κάποιοι λένε ότι αν όλα αυτά γίνονταν με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, η χώρα θα γκρεμιζόταν. Αυτή είναι και η μεγάλη παγίδα. Κάποιοι από την πρώτη στιγμή επιδίωξαν να βάλουν τους πάντες στο ίδιο “καζάνι”,  ώστε ο λαός να μην έχει εναλλακτικές και να υπομείνει στωικά την κατάρρευσή του. Η απάντηση είναι μια και είναι απλή. Με τη Νέα Δημοκρατία όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν ποτέ, γιατί πολύ απλά η ΝΔ δεν θα επέτρεπε ποτέ να συμβούν.

Υπό αυτές τις συνθήκες η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στην παράταξή μας, λαμβάνει εθνικά χαρακτηριστικά. Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας κάνει όλους πιο σοβαρούς και υπεύθυνους γιατί σε μικρό χρονικό διάστημα απέναντί μας θα τεθούν διλήμματα που θα ξεπερνούν τα  στενά κομματικά μας όρια.

*Ο Χρήστος Κέλλας είναι βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ