ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Ο βουλευτής Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλης Κόκκαλης, πραγματοποίησε σήμερα, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Ν. Παππά, καθώς και με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη, για το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Κόκκαλης έθεσε στους αρμόδιους Υπουργούς το θέμα της άμεσης τροποποίησης του υπό κατάθεση νομοσχεδίου σε συγκεκριμένες διατάξεις και ειδικότερα αιτήθηκε ο όρος του συνεργάσιμου δανειολήπτη, όπως αυτός διατυπώνεται στο παρόν νομοσχέδιο, να μην αποτελεί τροχοπέδη στην επιτυχή έκβαση της αίτησης αυτού στο ειρηνοδικείο. Επίσης ο Βουλευτής ζήτησε να διευκρινισθεί εάν το παρόν νομοσχέδιο θα επηρεάσει τις εκκρεμείς αιτήσεις υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη, καθώς και τον τρόπο καθορισμού της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

Τα ζητήματα που έθεσε ο Βουλευτής έτυχαν της θετικής ανταπόκρισης των αρμοδίων Υπουργών, οι οποίοι από πλευράς τους δεσμεύτηκαν ότι θα τα αξιολογήσουν και θα προβούν τις επόμενες ώρες στις απαιτούμενες τροποποιήσεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε τα εξής:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, πιστοί στις κόκκινες γραμμές μας, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της πρώτης κατοικίας προς όφελος των μικρομεσαίων ελληνικών νοικοκυριών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ