ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Νέα επίθεση στη δημοτική αρχή του Τυρνάβου εξαπολύουν με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Δράση Πολιτών Στ.Ροντούλης, Θ. Λάππας και Ανδ. Ξηρομερίσιος ζητώντας απαντήσεις σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Από τότε που ξεκίνησε η νέα δημοτική περίοδος, η «Δράση Πολιτών» προσπάθησε με διαρκείς παρεμβάσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου να αναδείξει τα ουσιώδη προβλήματα των δημοτών και να διασφαλίσει  τη χρηστή διαχείριση των δημοτικών χρημάτων, παρόλα τα προσκόμματα και την κακοήθεια που συνάντησε και συναντά εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής του κ. Σαρχώση.

Ενώ περιμέναμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά με μια αποτελεσματική και δραστήρια δημοτική αρχή, βρεθήκαμε ενώπιον μιας χυδαίας, αδιαφανούς, ιδιοτελούς και ατελέσφορης λειτουργίας των διοικούντων τον Δήμου Τυρνάβου, που μας εξέπληξε αρνητικά, αλλά και μας λύπησε ιδιαίτερα, καθότι οδηγεί στο μαρασμό και στον ευτελισμό του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου. Αρκεί να σταχυολογήσουμε κάποιες μόνο από τις τελευταίες εξελίξεις στα δημοτικά μας πράγματα, για να αντιληφθεί και ο πλέον δύσπιστος δημότης τον κατήφορο και την αδεξιότητα των παραγόντων της δημοτικής αρχής και το κακό που προκαλούν στον τόπο με την αβελτηρία και την κουτοπονηριά τους.

1)      Φόρος στο κρασί: Ενώ  η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κινούνταν για την επιβολή του απαράδεκτου αυτού φόρου και ενώ εμείς προσπαθούσαμε να ευαισθητοποιήσουμε κάθε ενδιαφερόμενο για την αρνητική αυτή τροπή των πραγμάτων, ο γνωστός «αντιδήμαρχος πενταετίας» διαβεβαίωνε ότι δεν συνέτρεχε λόγος καμιάς ανησυχίας.

Βεβαίως, στη συνέχεια, αφού πρώτα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην συνείδηση όλων, προσπάθησε να εξωραΐσει τις ασχήμιες του και να δικαιολογήσει την παροιμιώδη απραξία του με μια σύσκεψη εργασίας που οργάνωσε στο γραφείο του για το ζήτημα αυτό. Και πάλι, όμως, ατύχησε και εκτέθηκε για δεύτερη φορά (μολονότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού), αφού η όποια αντίδρασή του ήταν ετεροχρονισμένη και συνέβη αφού η κυβέρνηση είχε περάσει τον φόρο από το Κοινοβούλιο.

Εμφανώς, ο εν λόγω κύριος αιφνιδιάστηκε από τις εξελίξεις και θέλησε να ρίξει στάχτη στα μάτια των δημοτών, για να αποσείσει από πάνω του τις δικαιολογημένες αιτιάσεις, που διατυπώνονταν από όλο τον κόσμο, για την απρονοησία, την απραξία και την ευπείθειά του στις εντολές του ΣΥΡΙΖΑ.

2)      Παιδικές Χαρές: Ο κ. Κουλιός, διαβεβαίωνε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η δημοτική αρχή είχε σχέδιο δράσης για τη διασφάλιση των προδιαγραφών νόμιμης και ασφαλούς λειτουργίας των παιδικών χαρών. Δυστυχώς, όμως, για την φερεγγυότητα του ανδρός, οι διαβεβαιώσεις αυτές αποδεικνύονται ψευδείς και «όνειρα θερινής νυκτός». Αρκεί να δει κανείς από κοντά την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παιδικές χαρές του Δήμου Τυρνάβου, για να πιστοποιήσει την ανεπάρκεια των υπευθύνων και να εξοργισθεί με τον ωχαδερφισμό τους.

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των μικρών παιδιών και την αγωνία των γονέων τους. Η «Δράση Πολιτών» καταγγέλλει  ότι οι παιδικές χαρές του Δήμου συνεχίζουν να λειτουργούν παράνομα, δηλαδή χωρίς να πληρούν ακόμη και τις ελάχιστες προϋποθέσεις και προδιαγραφές της κείμενης νομοθεσίας για την ασφάλεια των παιδιών, και καθιστά υπεύθυνο τον «αντιδήμαρχο πενταετίας» για οποιοδήποτε ατύχημα τυχόν συμβεί σε προσβάσιμη παιδική χαρά του Δήμου Τυρνάβου.

3)      Τέλος ταφής απορριμμάτων: Αν και η «Δράση Πολιτών» κατέθεσε έγγραφη ερώτηση προς την δημοτική αρχή για το φλέγον αυτό ζήτημα, που απειλεί να τινάξει στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, απάντηση δεν έχει λάβει.

Τουλάχιστον, όμως, εμείς έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή και την πολιτική μας θέση διαυγή και κρυστάλλινη: με σθένος αντιτασσόμεθα στα σχέδια επιβολής του δυσβάστακτου τέλους ταφής απορριμμάτων και καλούμε τη δημοτική αρχή να στηλιτεύσει και να μην εφαρμόσει το προωθούμενο τέλος, που κατ’ ουσίαν συνιστά ένα επιπρόσθετο φορολογικό βάρος στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών.

4)      Λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης: Μολονότι ο Δήμος Τυρνάβου δεν έχει καμιά οργανική σχέση με το ΚΔΒΜ (πλην των προσφερόμενων εγκαταστάσεων), ο κ. Τσιόπας προσπάθησε να «καπελώσει» τη λειτουργία του Κέντρου και τους εργαζόμενους σ’ αυτό, προφανώς για να οικειοποιηθεί μια προσπάθεια και μια δράση που δεν του ανήκει, έτσι ώστε με «ξένα κόλλυβα» να καλύψει την ανυπαρξία του.

Η συμπεριφορά αυτή δεν μας εκπλήσσει. Οι κύριοι της δημοτικής αρχής συνηθίζουν τα τεχνάσματα αυτά προς άγραν εντυπώσεων. Αν σκεφτούμε, μάλιστα, ότι έφτασαν στο σημείο να οικειοποιηθούν μέχρι και τη δράση του κοινωνικού φροντιστηρίου που λειτούργησε στον Τύρναβο από την ΕΛΜΕ Λάρισας, τότε εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει την πρεμούρα που έχουν να εμφανίσουν έργο και δράσεις που δεν είναι δικά τους, προκειμένου να δικαιολογήσουν τους μισθούς που παίρνουν.

Τούτων δοθέντων, προκαλούμε τη δημοτική αρχή να απαντήσει στις καταγγελίες μας δια του Τύπου, αφού ούτε εγγράφως, ούτε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου μας απαντά. Προτιμά με τη στάση της και την αφωνία της να ευτελίζει τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, για να αποκρύπτει τις ασυναρτησίες της, που καθημερινά μειώνουν το βιοτικό επίπεδο των Τυρναβιτών και προσβάλλουν τη νοημοσύνη τους.

Όμως, ακόμα κι αν δεν λάβουμε απαντήσεις από τη δημοτική αρχή, δεν θα ενοχληθούμε. Ξέρουμε ήδη την ηχηρή απάντηση που οι Τυρναβίτες επιφυλάσσουν για τη δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση και αυτό μας ικανοποιεί”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ