ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΛΕΕΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Την 1η Δεκεμβρίου, η εταιρεία ενδυμάτων ανδρών από τη Νέα Ζηλανδία, I Love Ugly, ξεκίνησε μια διαφημιστική εκστρατεία για την νέα συλλογή κοσμημάτων της. Στις διαφημίσεις της εμφανίζονται πλήρως ντυμένοι άνδρες με τα χέρια τους – γεμάτα κοσμήματα- να ακουμπούν επάνω στο σώμα μιας γυμνής γυναίκας.

Οι διαφημίσεις, οι οποίες είχαν αρχικά δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα HighSnobiety, δεν εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας I Love Ugly, αλλά βρίσκονται στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook.

Οι παρακάτω φωτογραφία είναι από το Facebook της εταιρείας.

ΑΝΤ630

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρκετοί αναστατώθηκαν και άλλοι εκνευρίστηκαν από αυτές τις διαφημίσεις και εξέφρασαν τις απόψεις τους για τη διαφημιστική εκστρατεία στο Twitter.

Η Rae Duff, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Γυναικών για τη Νέα Ζηλανδία, είπε ότι το Συμβούλιο είναι «απογοητευμένο» από τη διαφημιστική καμπάνια του I Love Ugly.

“Οι φωτογραφίες, στις οποίες χρησιμοποιούνται τα σώματα των γυναικών ως απλά στηρίγματα, αντικατοπτρίζουν το πόσο πολύ συχνά οι γυναίκες στην κοινωνία μας θεωρούνται απλά σεξουαλικά αντικείμενα και αυτό τροφοδοτεί την  κακοποίηση και τη βία κατά των γυναικών.

Ως εμπορικό σήμα που απευθύνεται στους νέους άνδρες, η I Love Ugly θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να προωθήσει την υγιή συμπεριφορά!,” δήλωσε η Duff.

huffingtonpost.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ