Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: «ΚΟΚΚΙΝΕΣ» ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Το μείζον ζήτημα των «κόκκινων δανείων» έθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Βασίλης Κόκκαλης στον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τον οποίο συναντήθηκε στο γραφείο του τελευταίου στο υπουργείο. Ο Λαρισαίος βουλευτής αφού τόνισε στον υπουργό πως αυτό θα είναι ένα «δύσκολο βήμα για την Κυβέρνηση»,

αφού οι δανειστές πιέζουν για πλήρη μεταβίβαση σε ξένα Funds, έθεσε ως «κόκκινη γραμμή για το σύνολο των στεγαστικών δανείων, τα καταναλωτικά δάνεια μέχρι 10.000 ευρώ και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Οι παραπάνω κατηγορίες κόκκινων δανείων πρέπει να εξαιρεθούνε πάση θυσία απ’ την πιθανή μεταβίβαση και αυτό πρέπει να γίνει σαφές στους δανειστές κατά την διαπραγμάτευση που θα λάβει χώρα εντός των ημερών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης, μεταφέροντας με τον τρόπο αυτό την εμπειρία που έχει αποκομίσει από την επαγγελματική του ενασχόληση με το θέμα για χρόνια.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της κουβέντας και μετά από ανάλυση-πρόταση του κ. Κόκκαλη, ο υπουργός Οικονομίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής τακτοποίησης των δανειοληπτών Ελβετικού φράγκου, το οποίο θα κριθεί και από την δικαστική εξέλιξη του θέματος. Ο βουλευτής υπενθύμισε στον κύριο Σταθάκη πως χώρες της Ε.Ε έχουν νομοθετήσει ήδη υπέρ των δανειοληπτών του Ελβετικού φράγκου, όπως η Ουγγαρία, και για τον λόγο αυτό «δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται χιλιάδες συμπολίτες μας στις δικαστικές αίθουσες».

Αμέσως μετά την συνάντηση στο υπουργείο Οικονομίας, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον υπουργό κ. Σταθάκη είχα την ευκαιρία να συζητήσω πολλά και κρίσιμα θέματα, που αφορούν την περιουσία και την αγωνία χιλιάδων συμπατριωτών μου. Πολλές ανησυχίες μου διαπίστωσα πως είναι κοινές με αυτές του υπουργού. Η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη της διαπραγμάτευσης έχοντας και πάλι ως στόχο την προστασία των αδυνάμων και όσων έχουν πληγεί από την κρίση περισσότερο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ