ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;

Μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η απάντηση της περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (Π.Δ.Ε.) για τον τρόπο συγκρότησης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Ισχυρίζεται ότι έλαβε υπ’ όψιν της για την τοποθέτηση των δύο (2) τακτικών και τριών (3) αναπληρωματικών μελών του ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας επιστημονικά προσόντα, τη διοικητική εμπειρία και την ανανέωση προσώπων και σε καμιά περίπτωση το εάν είναι φίλα προσκείμενοι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Χρειάζεται πραγματικά μεγάλο θράσος, η κομματικά διορισμένη Π.Δ.Ε., να μιλάει για αξιοκρατία και «κομματική ανεξιθρησκία», για να θυμηθούμε και τον κ. Μπαλτά, στη συγκρότηση του ΠΥΣΔΕ. Θεωρεί ότι όλοι τρώμε κουτόχορτο ή είμαστε «ψεκασμένοι»; Έχει χάσει την επαφή της με την πραγματικότητα ή δεν έχει καθρέφτη να κοιταχτεί;

Θα ήταν πιο γενναίο και έντιμο να παραδεχτεί ότι η επιλογή των διορισμένων μελών έγινε με βάση μόνο το κριτήριο της ανανέωσης, αρκεί να είναι ομοϊδεάτες.

Φυσικά και δεν αντιδικούμε με τους συναδέλφους που διορίστηκαν αφού όλοι τους πληρούν τα κριτήρια του νόμου( 15ετής προϋπηρεσία και να έχει οργανική στο νομό). Είχαν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση και καλά έπραξαν. Άλλος είναι υπεύθυνος για την επιλογή και δεν μπορεί να μας κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια μας. Εκτός και εάν εφαρμόζει την άποψη του Γκαίμπελς «όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα τόσο πιο πιστευτό γίνεται από τις μάζες».

Την προκαλούμε λοιπόν να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των συναδέλφων που είχαν κάνει αίτηση, τη διοικητική τους εμπειρία και τα επιστημονικά τους προσόντα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ