ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΚΑΝΤΑΔΕΣ ΑΠ’ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΩΛ

«…κάτω απ’ το κλειστό παράθυρο» είναι το θέμα των δυο συναυλιών, που ετοιμάζεται για να προσφέρει στο κοινό της Λάρισας η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με διευθυντή τον Δημήτρη Καρβούνη. Με την έναρξη της άνοιξης και μέσα στην αποκριάτικη ατμόσφαιρα για δυο μέρες η Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου

θα πλημμυρίσει από επτανησιακές και αθηναϊκές καντάδες! Καντάδες, αρέκιες, βαρκαρόλες, σερενάτες, νυχτωδίες, μελωδίες μιας άλλης εποχής, ύμνοι πραγματικοί, αφιερωμένοι στη χαρά της ζωής, τη φύση, το ρομαντισμό, στο μεγαλείο της αληθινής αγάπης και του αγνού έρωτα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα: «Λαλούν τ’ αηδόνια», «Ρετσίνα», «Στης εκκλησιάς τα σκαλοπάτια», «Στης Πλάκας τις ανηφοριές», «Απόψε την κιθάρα μου» κ.α. Τραγούδια βγαλμένα από τη θάλασσα και τα στενά σοκάκια με τα μπαλκονάκια, τις βουκαμβίλιες και τα γιασεμιά, τα μισόκλειστα παντζούρια και το κέφι της ταβέρνας. Ήχοι πλημμυρισμένοι από συναίσθημα ανακατεμένο με τις μυρωδιές του ασβέστη, των ανοιξιάτικων λουλουδιών του γλεντιού και του κρασιού!

Μνήμες νεανικές, συγκινητικές για τους παλιούς, ευκαιρία να ανασύρουν απ’ το παρελθόν τους νεανικούς τους έρωτες και τα ατέλειωτα γλέντια. Ευκαιρία και για τους νεώτερους να ακούσουν, να αισθανθούν και να μεταφερθούν νοερά σε μια χρονική διάσταση άγνωστη γι αυτούς, μακριά από τα στερεότυπα και τη σκληρότητα της σύγχρονης ζωής του υπολογισμού και της ψυχρής λογικής.

Τη Μικτή χορωδία του ΔΩΛ πλαισιώνει στο πρόγραμμα αυτό εικοσαμελής «Συμφωνική Μαντολινάτα» (όρος που καθιέρωσε ο Λαρισαίος συνθέτης Βασίλης Τενίδης, εννοώντας την κλασσική μαντολινάτα πλαισιωμένη από όργανα της συμφωνικής ορχήστρας). Τις επεξεργασίες και τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών έκαναν ο καταξιωμένος Λαρισαίος συνθέτης και ενορχηστρωτής Βασίλης Τενίδης και ο μαέστρος της χορωδίας Δημήτρης Καρβούνης.

Όλοι οι συντελεστές της συναυλίας, μαέστρος, χορωδοί, σολίστ και μουσικοί, προσεγγίζουν με σεβασμό, αγάπη και πολύ κέφι τα μουσικά μοτίβα του αστικού αυτού λαϊκού τραγουδιού των νησιών του Ιονίου και των Πλακιώτικων στενών, καθώς και τα τραγούδια των σπουδαίων συνθετών όπως ο Νικόλαος Μάντζαρος, ο Διονύσιος Λαυράγκας, ο Σπυρίδων Ξύνδας, ο Νίκος Χατζηαποστόλου, και των σπουδαίων ποιητών, όπως ο Σολωμός, ο Δροσίνης, ο Βιζυηνός κ.α. και υπόσχονται μια μουσική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ το Σάββατο» 5 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ. μ. και την Κυριακή 6 Μαρτίου, ώρα 7:00 μ. μ. Η τιμή του εισιτηρίου καθορίστηκε στα 8 € και 5 € (για μαθητές, φοιτητές, ΑΜΕΑ, μακροχρόνια άνεργους κλπ.). Οι θέσεις θα είναι αριθμημένες, ενώ με νεώτερη ανακοίνωση θα ανακοινωθούν οι μέρες και ώρες προπώλησης των εισιτηρίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ