ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΡΑΨΑΝΗΣ Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ραψάνη, στο χώρο του μουσείου Οίνου και Αμπέλου, παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης δήμου Τεμπών κ. Γ. Μανώλης.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα ημερίδα, οι προσκεκλημένοι ομιλητές, Βασίλης Νιτσιάκος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννλινων, η Δρ. Καλλίόπη Στάρα και ο Δρ. Ρήγας Τσιακίρης, με τις εισηγήσεις τους εντυπωσίασαν και καθήλωσαν το κοινό που είχε γεμίσει την αίθουσα του μουσείου Οίνου και Αμπέλου.

Καταλήγοντας ο κ. Γ. Μανώλης αναφέρει ότι, η ημερίδα αυτή έπρεπε να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2015, όταν ξεκίνησε η αντιπαράθεση με το δασαρχείο Λάρισας. Γιατί πρέπει να προλαβαίνουμε τα γεγονότα και όχι να τα ακολουθούμε. Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά σαν αντιπολίτευση παρών και αρωγοί της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας της Ραψάνης, στην προσπάθεια να κηρυχθεί το δάσος των Αγίων Θεοδώρων, προστατευόμενο δάσος. Γιατί, για τους κατοίκους της περιοχής θεωρείται ιερό, είναι ένα δάσος πολιτισμικό, με κοινωνικές παραμέτρους που ξεπερνούν τα περιβαλλοντικά όρια και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Τέλος συμφωνούμε ότι ο τρόπος που έγινε η υλοτόμηση του δάσους συνιστά οικολογικό έγκλημα και ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που αποφάσισαν το έγκλημα αυτό, αλλά και σε όσους με τις ενέργειες και τις αποφάσεις τους βοήθησαν προς την κατεύθυνση αυτή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ