ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Δύο ημέρες νωρίτερα σε σχέση με πέρσι (στις 16 Μαΐου) θα ξεκινήσουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Την απόφαση αυτή έλαβε η Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, μετά από προβληματισμό που υπήρξε για το εάν θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις στις 16 Μαΐου ή μία εβδομάδα μετά.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας διατύπωναν την  άποψη ότι οι εξετάσεις θα μπορούσαν να αρχίσουν μία εβδομάδα μετά τις 16 Μαΐου, με το σκεπτικό ότι μετά τις διακοπές του Πάσχα θα πρέπει να δοθούν κάποιες ημέρες στα σχολεία για τις καθιερωμένες επαναλήψεις στην τάξη.

Το Πάσχα φέτος πέφτει την 1η Μαΐου  και τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές, λόγω εορτών, την Παρασκευή 22 Απριλίου και θα ανοίξουν τη Δευτέρα 9 Μαΐου.

Πέρσι, τα  Γυμνάσια και Λύκεια έκλεισαν στις 13 Μαΐου, προκειμένου να διεξαχθούν οι ενδοσχολικές και Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ετσι μετά από την οριστικοποίηση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Γυμνάσια και Λύκεια αναμένεται  τα μαθήματα να σταματήσουν   όπως και πέρσι στις 13 Μαΐου .

Σημειώνεται ότι το τελευταίο τριήμερο πριν τη λήξη των μαθημάτων οι καθηγητές κάνουν   επαναλήψεις και ανακοινώνεται στους μαθητές το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Βέβαια για πολλούς  μαθητές της Γ Λυκείου η παρουσία στο σχολείο αναμένεται να σταματήσει πολύ πριν το Πάσχα, καθώς όπως συμβαίνει κάθε χρόνο  αυτή την εποχή,   αρχίζει μια φάμπρικα απουσιών και δικαιολόγησης απουσιών ώστε αρκετοί μαθητές (όχι όλοι) να “κάνουν” τις 114 ή τις 164 απουσίες, τις οποίες “δικαιούνται”.

2 Comments

 1. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΑΘΟΥΣ

  Η σωστή λέξη 2 σειρές πριν το τέλος είναι δικαιολογημένες και όχι δικαιολοημένες , που εκ παραδρομής γράφηκε

 2. Μπράβο σας , κ.Παιδή.Για πρώτη φορά δημοσιογράφος βάζει τις απουσίες και τη δικαιολόγησή τους στη σωστή βάση.Οι λέξεις “κάνουν” και “δικαιούνται” σε εισαγωγικά απεικονίζουν την πραγματικότητα.Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με το ισχύον Π.Δ οι απουσίες είναι δυνατότητα , που παρέχεται από το νόμο στους μαθητές και όχι ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους.
  Αν ,τώρα, το Υπουργείο θέλει να σταματήσει αυτή την κατάσταση της απουσίας των μαθητών πριν το Πάσχα από τα Λύκεια μία και μάλιστα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ λύση υπάρχει:
  1.Καταργεί τις αδικαιολόγητες απουσίες των μαθητών από το σχολείο(50 για το Λύκειο και 64 για το Γυμνάσιο).Σας ερωτώ : Ποιός εργαζόμενος λείπει από τη δουλειά του αδικαιολόγητα για 7 ημέρες ;(Σε τόσες ημέρες αντιστοιχούν οι 50 απουσίες).
  2.Μειώνει το σύνολο των απουσιών και τις καθιστά ταυτόχρονα όλες να είναι δικαιολοημένες.
  Μόνο έτσι θα εκλείψει αυτό το άσχημο φαινόμενο

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.