ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Με τις 153 ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, λίγες ώρες πριν από το έκτακτο Eurogroup όπου θα συζητηθούν τα ανοικτά ζητήματα της αξιολόγησης και η ελάφρυνση του χρέους.
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη κατόπιν αιτημάτων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 153 βουλευτές, κατά οι 143, ενώ υπήρξαν τέσσερις απουσίες (Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ, Φώφη Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κώστας Βλάσσης από τη ΝΔ, Νίκος Μίχος από τη ΧΑ).

Στην κατ’ άρθρον ψηφοφορία καταψήφισαν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «παρών» στο άρθρο 38 που αφορά στο αγγελιόσημο και προβλέπει πως η κατάργησή του παραπέμπεται για την 1η Αυγούστου μέχρι να βρεθούν αντισταθμιστικά μέτρα.

Έξω από τη Βουλή πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου. Στις 20:30, σημειώθηκαν επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Η ένταση μεταφέρθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων, περίπου δύο ώρες αργότερα, αφότου διαλύθηκε η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ