ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ (ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ) ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Παρά το κάλεσμα που απηύθυναν χθες η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού και η επιτροπή αγώνα των αγροτών ελάχιστοι ήταν οι αγρότες που βρέθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας για να διαμαρτυρηθούν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου

που μετείχε σε ημερίδα για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και τη νέα ΚΑΠ.

Λίγο η θερινή ραστώνη, λίγο οι αυξημένες αγροτικές εργασίες και λίγο η κούραση από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του χειμώνα, συνέθεσαν το τοπίο της σημερινής μικρής διαμαρτυρίας διαψεύδοντας τις προσδοκίες των διοργανωτών για θερμή υποδοχή στον υπουργό.

agr1agr3Ο ίδιος ο κ. Αποστόλου πάντως για να αποφύγει διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες βρέθηκε από πολύ νωρίς στο Χατζηγιάννειο, σαφώς νωρίτερα από τους διαμαρτυρόμενους αγρότες.

Την ίδια ώρα σημαντική ήταν και η αστυνομική παρουσία στο Χατζηγιάννειο για το φόβο τυχόν επεισοδίων, ενώ ένταση προκλήθηκε μεταξύ αστυνομικών και ομάδας αγροτών της ΕΟΑΣΛ που θέλησε να μπει με πανό στην αίθουσα της ημερίδας.

Τελικά οι αγρότες μπήκαν χωρίς το πανό και διέκοψαν για λίγο την εκδήλωση φωνάζοντας συνθήματα κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Ο υπουργός

Εν τω μεταξύ λίγο πριν την εκδήλωση ο κ. Αποστόλου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε ότι το υπουργείο τάσσεται υπέρ του εξαντλητικού διαλόγου με τους αγρότες για την εξεύρεση λύσεων στα αγροτικά ζητήματα, δεσμεύθηκε για πληρωμές ενισχύσεων και αποζημιώσεων στους αγρότες σε σύντομο διάστημα, υπογράμμισε ότι ξεμπλοκάρουν πληρωμές έργων του υπουργείου μέσω ΕΣΠΑ, ενώ αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες για το θέμα των εκτιμήσεων και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, όπως και των αποζημιώσεων από τον παγετό παραπέμποντας στο διάλογο που θα ακολουθούσε με τους αγρότες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ