Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

«Ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Τεμπών, σχετικά με την επαναλειτουργία των διοδίων στην κοιλάδα των Τεμπών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Νέας Δύναμης» που υπογράφει ο επικεφαλής της Γιώργος Μανώλης «το θέμα της επαναλειτουργίας των διοδίων στην κοιλάδα των Τεμπών, προέκυψε με την αναθεώρηση της σύμβασης τον Δεκέμβριο του 2013.

“Εδώ να τονίσουμε ότι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από τον Αύγουστο του 2013, πριν την αναθεώρηση της σύμβασης, που ανάλαβε η νέα ηγεσία μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 που ανάλαβε η νέα Κυβέρνηση, ο κ. Κολλάτος το επισκέφθηκε πάρα πολλές φορές και αυτό έχει τη σημασία του. Εμείς σαν αντιπολίτευση από την ανάληψη των καθηκόντων μας και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2014 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για πρώτη φορά, αναδείξαμε και επισημάναμε στο δήμαρχο κ. Κολλάτο και με συνεχείς δημοσιεύσεις ότι, στην αναθεωρημένη σύμβαση του 2013 προβλέπεται η επαναλειτουργία των διοδίων στη κοιλάδα των Τεμπών και ζητούσαμε από τον δήμαρχο την παρέμβασή του στον αρμόδιο υπουργό, προτείνοντας συγκεκριμένες ενέργειες. Επί ενάμιση χρόνο ο δήμαρχος κ. Κολλάτος μας διαβεβαίωνε στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν προβλέπεται η μεταφορά των διοδίων, σε άλλη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου ότι είναι ένα σενάριο που δεν επιβεβαιώνεται και τελικά προχθές ανέφερε, ότι πληροφορήθηκε τη μεταφορά των διοδίων από τον Πυργετό στην κοιλάδα των Τεμπών, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Αμπελάκια τις 11-6-2016, όπου ανακοινώθηκε επίσημα!! από τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. κ. Γκατσώνη ΔημήτριΟ”, σημειώνει ο κ. Μανώλης.

Και καταλήγει η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης:

“Αυτό και αν είναι ψέμα. Είχαμε πληροφορήσει τον δήμαρχο και όλο το δημοτικό συμβούλιο από τον Οκτώβριο του 2014 και ο κ. Κολλάτος ξύπνησε τον Ιούνιο του 2016 στα Αμπελάκια. Καλώς τον και ας άργησε, σας καλωσορίζουμε δήμαρχε στην πραγματικότητα. Σας καθιστούμε τον μοναδικό υπεύθυνο για την εώς τώρα αρνητική εξέλιξη στην επαναλειτουργία των διοδίων στην κοιλάδα των Τεμπών, διότι αν και γνωρίζατε το θέμα, δεν κάνατε ούτε μία προσπάθεια να αποτρέψετε αυτή την εξέλιξη.

Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του δημάρχου αλλά και των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι συμφωνούν και στηρίζουν τις θέσεις του κ. δημάρχου, θεωρούμε τη συμπεριφορά αυτή απαράδεκτη, επικίνδυνη και κουτοπόνηρη. Δηλώνουμε κατηγορηματικά σαν αντιπολίτευση ότι είμαστε αντίθετοι στη λειτουργία διοδίων στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών και ότι θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις όποιες προσπάθειες της δημοτικής αρχής του κ. Κολλάτου, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός, και δεν είναι άλλος από τη μη λειτουργία διοδίων στα Τέμπη, με κάθε θυσία. Αν και νομίζουμε ότι πλέον η διαπραγματευτική μας ικανότητα έχει μειωθεί κατά πολύ, αλλά όπως λέει και ο λαός μας «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ