ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

dav

Τα Περιφερειακά Ιατρεία Στομίου και Μεσαγγάλων επισκέφθηκε  ο Τομεάρχης Υγείας  της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας, συνοδευόμενος, στο ιατρείο Μεσσαγάλων, από το Δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα  Κολλάτο και τον  Αντιδήμαρχο Κάτω Ολύμπου, Τεχνικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Πολιτικής Αχιλλέα Διψάνα.

stom1Τα ιατρεία Μεσαγγάλων και Σωτηρίτσας  για πρώτη φορά φέτος, μετά από απόφαση της  5ηςΥ.ΠΕ, λειτουργούν με 24ωρη εφημερία τα τέσσερα Σαββατοκύριακα από το μέσα Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου, ενώ το ιατρείο Στομίου μόνο δύο Σαββατοκύριακα. Τις καθημερινές τα ιατρεία λειτουργούν μόνο  μέχρι το μεσημέρι ενώ τα προηγούμενα χρόνια καλυπτόταν από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου με καθημερινή 24ωρη εφημερία .

Ο Τομεάρχης Υγείας μετά  την επίσκεψή του στα περιφερειακά  ιατρεία δήλωσε : «Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ συγχρόνως  γιατρούς και νοσηλευτές  καθώς με προσωπικές θυσίες – απλήρωτες εφημερίες , μη κάλυψη μετακινήσεων – συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και χάρη στις δικές τους προσπάθειες καλύπτονται υγειονομικά τα παράλια του νομού, ειδικά τώρα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Ευελπιστώ, καθώς υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία για τη λειτουργία των ιατρείων, να υπάρξει συνεννόηση των εμπλεκόμενων πλευρών προκειμένου να μην προκύψουν αρρυθμίες και σοβαρά προβλήματα στο επόμενο διάστημα.

Οι κάτοικοι των παραλίων του Νομού δικαιούνται σταθερής κάλυψης υγειονομικών υπηρεσιών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ