ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Καλώντας τους αρμόδιους να αντιληφθούν την πραγματική εικόνα των αναγκών και των πλεονασμάτων των σχολείων για την έγκαιρη κάλυψη των κενών και την απρόσκοπτη λειτουργία τους και διαμαρτυρόμενη για τις αιφνιδιαστικές εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας

αλλά και τη νέα εγκύκλιο με το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, που όπως τονίστηκε «προκαλεί εύλογες ανησυχίες και προβληματισμούς», η διοίκηση της ΕΛΜΕ Λάρισας πραγματοποίησε την Πέμπτη σχετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Β/βάθμιας Εκπ/σης έχοντας συνάντηση με το διευθυντή της Γιάννη Καψάλη.

«Καλούμε τη διεύθυνση αλλά και το ΠΥΣΔΕ να μη νομιμοποιήσει την απώλεια κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας», τόνισαν οι συνδικαλιστές, ζητώντας παράλληλα αποσπασμένοι και αναπληρωτές να έχουν τη δυνατότητα επανατοποθέτησής τους ,προς άρση τυχόν αδικιών, στα σχολεία που επιθυμούν μέχρι και τις 12/9.

Θετικός στο αίτημα εμφανίστηκε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Γιάννης Καψάλης, «στο βαθμό που κάτι τέτοιο δεν δημιουργεί αναστάτωση στη λειτουργία των σχολείων», ενώ όπως υπογράμμισε στόχος παραμένει να ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων προκειμένου να καταρτιστούν οι σχετικοί πίνακες για τα λειτουργικά κενά.

«Οι πίνακες θα αναπροσαρμοσθούν», τόνισε στους εκπαιδευτικούς ο κ. Καψάλης, κάνοντας μάλιστα γνωστή κατεπείγουσα επιστολή του στο υπουργείο Παιδείας για αλλαγή και παράταση του χρονοδιαγράμματος.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κ. Καψάλη η παράταση για τις δηλώσεις προτίμησης θα διασφαλισθεί, ενώ σήμερα θα επικυρωθούν τα κενά από το ΠΥΣΔΕ και αύριο αναμένεται η ανάρτηση των αναπροσαρμοσμένων πινάκων στα σχολεία.

«Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από το να κυριαρχήσει η διαφάνεια και να εφαρμοσθούν η νομιμότητα και τα ισχύοντα Προεδρικά Διατάγματα που καθορίζουν τις διαδικασίες τοποθέτησης εκπαιδευτικών», κατέληξαν από την πλευρά τους τα μέλη της ΕΛΜΕ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ