ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΔΥΕ Η ΕΛΕΥΣΗ ΟΜΠΑΜΑ (ΦΩΤΟ)

Παρά τη βροχή δεκάδες Λαρισαίοι ανταποκρίθηκαν την Τρίτη στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ και φορέων του λαϊκού κινήματος παίρνοντας μέρος στην πικετοφορία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έλευση του αμερικανού προέδρου Μ. Ομπάμα στην Αθήνα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Η επίσκεψη Ομπάμα διόλου τυχαία δεν είναι μιας και λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που πέρα από την ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, οι ιμπεριαλιστές όπου γης ξεδιπλώνουν τα σχέδια τους και η ελληνική εμπλοκή στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι βαθύτατη με ότι αυτό σημαίνει για το λαό μας που πληρώνει το μάρμαρο», τόνισε απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους μπροστά από το Α’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης η πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Δ. Παπαστεργίου, καταγγέλλοντας παράλληλα «τα κυβερνητικά ψεύδη για μεσολάβηση του Ομπάμα για τη δήθεν ελάφρυνση του χρέους».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της κινητοποίησης η ΕΕΔΥΕ Λάρισας κατήγγειλε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, απαγόρευση λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας (Baris Dernegi), μεταξύ εκατοντάδων άλλων κοινωνικών οργανώσεων για τρεις μήνες από τις τουρκικές αρχές με πρόσχημα τη διερεύνηση σχέσεων με τρομοκρατικές ενέργειες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Απαιτούμε την άμεση ανάκληση αυτής της επικίνδυνης απόφασης που καταργεί θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες», τόνισε η κ. Παπαστεργίου, ενώ η  κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, με τους διαμαρτυρόμενους να φωνάζουν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ