ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ “ΦΙΛΑΘΛΟ” ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ!

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχώρησε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΣΛ μετά τα όσα απίστευτα καταγγέλθηκαν από τον Α.Ο. Μαυροβουνίου, σχετικά με την εμφάνιση «φιλάθλου» με μαχαίρι (!) κατά τον πρόσφατο εντός έδρας αγώνα της ομάδας με τη Δόξα Υπέρειας για το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο της συνεδρίασης αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ένωσης, αφού από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής πληροφορήθηκε το εξωφρενικό για τα δεδομένα του Ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου περιστατικό, που αναφέρθηκε στα τοπικά αθλητικά sites και σε καταγγελία του Α.Ο. Μαυροβουνίου, ότι διαδραματίσθηκε στο γήπεδο Μαυροβουνίου, συνεδρίασε έκτακτα σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 στα γραφεία της Ένωσης και ομόφωνα αποφάσισε:

Καταδικάζει απερίφραστα  το γεγονός, εάν και εφόσον εξελίχθηκε σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες,  τα Μ.Μ.Ε. και η ανακοίνωση της ομάδας Α.Ο. Μαυροβουνίου.

Επιθυμεί την απόλυτη διερεύνηση του γεγονότος και καλεί άμεσα στα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης, να επιχειρήσουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης αναζητώντας στοιχεία και καταθέσεις από όλες τις πλευρές που μπορούν να καταθέσουν (εκπροσώπους σωματείων, διαιτητές, ποδοσφαιριστές, προπονητές), ακόμα και από Αστυνομική Αρχή, εάν έχει επιληφθεί του γεγονότος.

Τέλος, η Εκτελεστική Γραμματεία, προφανώς διερμηνεύοντας και τις απόψεις των υπολοίπων μελών του Δ.Σ., πιστεύει ότι το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο του Νομού μας, δεν «γεννούσε» και δεν μπορεί ούτε στο απώτερο μέλλον να «γεννά», τέτοιας ποιότητας γεγονότα που το προσβάλλουν και το υποβαθμίζουν στις συνειδήσεις των αμέτρητων οπαδών του. Για το λόγο αυτό θα προτείνει στο Δ.Σ. της Ένωσης, μετά τη διερεύνηση από την Πειθαρχική Επιτροπή του θέματος, εάν προκύψουν ευθύνες, να κινηθούμε και νομικά κατά παντός υπευθύνου».

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αλλά και τη σχετική καταγγελία του Μαυροβουνίου το πραγματικά εξωφρενικό γεγονός για τα ποδοσφαιρικά χρονικά της περιοχής έλαβε χώρα λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, όταν μετά από αποβολή παίκτη των φιλοξενούμενων οπαδός τους επιχείρησε να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας μαχαίρι, ενώ άγνωστο παραμένει αν υπήρξε αστυνομική παρέμβαση, την ώρα που ουδεμία επίσημη ανακοίνωση δεν είδε το φως της δημοσιότητας από την πλευρά της αστυνομίας!

Εξάλλου η καταγγέλλουσα ομάδα σε σχετική της ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

«Εικόνες που όχι απλά δεν τιμούν, αλλά τραυματίζουν βάναυσα το αθλητικό ιδεώδες εκτυλίχθηκαν στο γήπεδό μας το μεσημέρι της Κυριακής. Εκεί όπου ένας «φίλαθλος» της Δόξας Υπέρειας, ομάδας με την οποία αγωνίζονταν ο Α.Ο. Μαυροβουνίου, «έβγαλε μαχαίρι» και προσπάθησε να μπει στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι.

Μπροστά σε μικρά παιδιά και γυναίκες, ο άνθρωπος αυτός εάν δεν παρενέβαιναν οι ψυχραιμότεροι τόσο από τους φιλάθλους της Υπέρειας, όσο και από του Μαυροβουνίου, θα μπορούσε να είχε βλάψει ανθρώπινη ζωή!

Κι όλα αυτά, σε έναν αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου!

Σύσσωμος ο Α.Ο. Μαυροβουνίου καταδικάζει αυτή την εκτός λογικής ενέργεια και ζητά από κάθε υγιή φίλαθλο να απομονώσει κάθε σταγονίδιο βίας και χουλιγκανισμού από τα γήπεδα όπου αθλούνται τα παιδιά μας και ανθίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Από την άλλη, το περιστατικό αυτό οφείλει να προβληματίσει τόσο την πολιτεία, αλλά και τους διοικούντες στο ποδόσφαιρο, ώστε να αναληφθούν άμεσα οι δέουσες πρωτοβουλίες που θα αποτρέψουν στο μέλλον ένα τέτοιο νοσηρό φαινόμενο.

Σε μία τόσο δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα και η κοινωνία μας, οφείλουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον ανιδιοτελή, ερασιτεχνικό αθλητισμό, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε οι χώροι άθλησης να αποτελούν πνεύμονες ζωής και όχι χώροι τέλεσης εγκληματικών πράξεων.»

Ειρήνη Παπουτσή

φωτο αρχείου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ