ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 24ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας με ανακοίνωσή του καλεί τους εκπαιδευτικούς, να ενώσουν τη φωνή τους, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα και να συμμετάσχουν μαζικά, στην 24ωρη απεργία, την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ, αναφέρονται τα εξής:

“Η περίοδος που διανύουμε βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα μεσαία και φτωχά κοινωνικά στρώματα μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση:

η συγκυβέρνηση που ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό, με τη δέσμευση ότι θα σταματήσει το μνημονιακό κατήφορο, υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια, το σύνολο των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών. Τα μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση στο χώρο του Δημοσίου είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, περί επιτελικού κράτους, που ξεκίνησαν από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα απ’ όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και στοχεύουν σ’ ένα κράτος που ουσιαστικά θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες, που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του, θα προσλαμβάνει κυρίως προσωπικό με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης, μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών, κάτι που ήταν μνημονιακή υποχρέωση από το μεσοπρόθεσμο του 2011 και το οποίο οι αγώνες μας δεν επέτρεψαν, μέχρι τώρα, να εφαρμοσθεί. Η επίθεση στο Δημόσιο γίνεται για να ιδιωτικοποιηθούν όλες οι προσοδοφόρες υπηρεσίες του και το σχέδιο περιλαμβάνει σταδιακά βήματα.

Με αρχή την επαναξιολόγηση των δομών, που θα είναι η δικαιολογία και η δήθεν «τεκμηρίωση» για τα νέα οργανογράμματα Υπουργείων και την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, θα περάσει η σκυτάλη στην «αξιολόγηση» των εργαζομένων, με ατομική στοχοθεσία, που θα ξεκινάει, ωστόσο, από τους στόχους των Υπουργών. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την κινητικότητα των υπαλλήλων, που διευκολύνεται από την εφαρμογή όλης της μνημονιακής νομοθεσίας, που κληρονόμησε και διατηρεί η κυβέρνηση, αφού έχει δημιουργήσει τον «κρατικό υπάλληλο» και έχει καταργήσει τις κενές οργανικές θέσεις.

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα υποχρεωθούν τελικά να μετακινούνται σύμφωνα με τις ανάγκες του νέου, επιτελικού Δημοσίου. Σταδιακά, με τις μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες θα αλλάζουν και οι σχέσεις εργασίας. Θα ακολουθούν έτσι, την απόλυτη «ευελιξία», που έχει καθιερωθεί πλέον και στο Δημόσιο, με τους συμβασιούχους που ήδη περνάνε σα διαδοχικά κύματα, από τις θέσεις που παλιότερα είχαν, μόνιμοι υπάλληλοι.

Για το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Η έξοδος από αυτό το τέλμα είναι εφικτή, απαιτεί αγωνιστική, ενωτική δράση ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, να ενώσουν τη φωνή τους, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα και να συμμετάσχουν μαζικά, στην 24ωρη Απεργία, την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Ταχυδρομείου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ