ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΓΑΛΑΖΙΟ” ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μπορεί να θέλουμε λίγο λιγότερο από δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά στο χώρο της ΝΔ στον Τύρναβο ακολουθώντας το γνωμικό “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”, έχουν ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι τις διεργασίες με στόχο τη συγκρότηση ενός ενωτικού ψηφοδελτίου με επικεφαλής

πρόσωπο κοινής αποδοχής, ώστε να διεκδικηθεί με αξιώσεις η δημαρχία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μέχρι στιγμής οι διεργασίες έχουν αποδώσει καρπούς και ήδη πολλοί από τους αρχικά ενδιαφερόμενους έχουν αποσυρθεί και έμειναν στην κούρσα τρία άτομα.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα γνωστό αγρότη που έχει θητεία σε συνεταιρισμούς, ενώσεις και συλλόγους αλλά και έντονη συνδικαλιστική δράση, ενώ διατέλεσε και δημοτικός σύμβουλος, για συνταξιούχο αστυνομικό που επέστρεψε στον Τύρναβο και για άτομο προερχόμενο από τον Αμπελώνα με ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση.

Αυτά τα τρία πρόσωπα αναμένεται να έχουν νέα συνάντηση εντός των επομένων ημερών με τα στελέχη της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου με στόχο να υπάρξει συμφωνία ως προς το ένα πρόσωπο που που θα ηγηθεί του συνδυασμού και στον οποίο θα είναι υποψήφιοι σύμβουλοι όσοι διεκδίκησαν τη θέση του επικεφαλής.

Πάντως σύμφωνα με τοπικά στελέχη της ΝΔ που γνωρίζουν εκ των έσω τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα και τις προοπτικές που υπάρχουν επισημαίνουν ότι η επικρατέστερη υποψηφιότητα είναι αυτή του αγρότη που μπορεί όπως αναφέρουν να ενώσει τις περισσότερες δυνάμεις του κόμματος.

Φυσικά δεν λείπουν και εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκύψει και πρόσωπο έκπληξη χωρίς να αποκλείουν να πρόκειται και για γυναίκα.

Ο Αστ. Ροντούλης

Την ίδια ώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα στους κόλπους της τοπικής ΝΔ ακούει στο όνομα Στ. Ροντούλης, αφού δεν είναι και λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι σε περίπτωση που υπάρξει εκ νέου υποψηφιότητα Ροντούλη στο δήμο Τυρνάβου η υπόθεση δημαρχία για τη ΝΔ θα πρέπει να θεωρείται χαμένη. Από το κόμμα, σε όσους υποστηρίζουν την προοπτική να δοθεί το χρίσμα στον κ. Ροντούλη απαντούν ότι θα έπρεπε ο ίδιος ο κ. Ροντούλης να είχε θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του κόμματος και να δεχθεί την όποια τελική απόφαση για τον επικεφαλής συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έγινε.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες “κόκκινο πανί” για την τοπική ΝΔ στον Τύρναβο έγινε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος ο οποίος είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον κ. Ροντούλη και τους κ.κ. Ζ. Παρλίτση πρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Αμπελώνα και Ν. Ρεβήσιο πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου – Λυγαριάς.

Τα “γαλάζια” στελέχη θεώρησαν τη συνάντηση, ανάμειξη του κ. Λαδόπουλου στα τοπικά θέματα της ΝΔ και δεν έλειψαν και οι σχετικές γκρίνιες.

Πάντως ο αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι δεν μπορεί να κλείσει τις πόρτες σε κανέναν και ειδικά σε άτομα που έχουν κάποιο θεσμικό ρόλο. “Οι πόρτες της περιφέρειας δεν μας ανήκουν για να τις ανοίγουμε σε όποιον θέλουμε” σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ