ΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ

Γιορτάζονται φέτος τα 105 χρόνια από την απελευθέρωση του Δαμασίου, στις 5 Οκτωβρίου του 1912. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το ερχόμενο Σάββατο.
Το Δαμάσι είναι το μόνο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Τυρνάβου που απελευθερώθηκε το 1912 και μάλιστα μετά από πολεμική σύρραξη. Ο υπόλοιπος Δήμος Τυρνάβου είχε ήδη απελευθερωθεί στη 1 και στις 2 Σεπτεμβρίου το 1881, μετά τη Συνθήκη του Βερολίνου.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Δαμάσι έχει ως εξής:

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στις 9.45 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Δαμασίου.
Μετά τη δοξολογία θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του προαυλίου του Ιερού Ναού του Αγ. Νικολάου.
Αμέσως μετά θα γίνει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου κ. Νίκο Γεωργάκη.

Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον Εθνικό Ύμνο.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στις 6.30, στην πλατεία του Δαμασίου θα πραγματοποιηθούν χορευτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία του Δήμου Τυρνάβου με τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού, υπό την επιμέλεια του κ. Πέτρου Δημάκη και φιλοξενούμενων χορευτικών συγκροτημάτων.

Τα χορευτικά συγκροτήματα που θα παρουσιαστούν είναι από τη Μακεδονία και συγκεκριμένα του Συλλόγου Νέας Μεσημβρίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηρολίβαδου Βεροίας, του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καρδίτσας και των Νέων Πόρων Πιερία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ