ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ KA2 ΤΟ 4ο Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τη φετινή σχολική χρονιά το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου υλοποιεί πρόγραμμα Erasmus+ KA2 (Συνεργασία Σχολείων – Ανταλλαγή καλών πρακτικών) με τίτλο: «Μάθηση με εικόνες- Διαφοροποιημένη Διδασκαλία». Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος η Διευθύντρια του σχολείου Θεοδώρα Μπλάκου, η δασκάλα

της Ε΄ τάξης Πηνελόπη Καραγιάννη και η μουσικός Βίβιαν Γώγου,  ταξίδεψαν την περασμένη εβδομάδα (6 εως 9 Νοεμβρίου 2017) στην Λευκωσία της Κύπρου, στο Δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας, όπου διεξήχθησαν οι εναρκτήριες εργασίες του παραπάνω προγράμματος. Παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι σχολείων των άλλων έξι χωρών που συνεργάζονται στο πρόγραμμα: Κύπρου, Ουαλίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Τσεχίας και Ισπανίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναφέρεται στην χρησιμοποίηση των εικόνων για την επίτευξη μιας διαφορετικής γνωστικά προσέγγισης των μαθητών, ιδίως αυτών που παρουσιάζουν κάποια μαθησιακή απόκλιση  και δυσκολεύονται να μάθουν και να εκφραστούν με τον παραδοσιακό τρόπο εκμάθησης. Ελπίδα όλων των συμμετεχόντων είναι η επίτευξη των στόχων του προγράμματος και η χρησιμοποίηση τω αποτελεσμάτων του στο χώρο της τάξης  για τη βελτίωση του γνωστικού επιπέδου των μαθητών μας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ