ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Σ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΕΝ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑ

Απρόοπτη εξέλιξη είχαμε το απόγευμα του Σαββάτου σε παιχνίδι της Α1 ΕΣΚΑΘ, αφού κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης αθλητής τραυματίστηκε μετά από πτώση στον αγωνιστικό χώρο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το δυσάρεστο συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα του Γ.ΓΣ Νίκαιας με τον Α.Ο Καλαμπάκας, όταν ο αθλητής της τοπικής ομάδας Κ.Μ κατέληξε πεσμένος στο αγωνιστικό χώρο έχοντας χάσει τις αισθήσεις του, μετά από «εναέρια» μονομαχία και άτσαλη πτώση στο παρκέ.

Το γήπεδο «πάγωσε» στη θέα του αναίσθητου αθλητή, ενώ για καλή τύχη όλων στο γήπεδο βρισκόταν άλλος αθλητής με γνώσεις πρώτων βοηθειών, ο οποίος και ακινητοποίησε τον παίκτη εν αναμονή του ασθενοφόρου, που έσπευσε στο κλειστό της Νίκαιας για να μεταφέρει το νεαρό μπασκετμπολίστα στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αθλητής παρουσιάζει επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι, ωστόσο είναι καλά στην υγεία του, την ώρα που για μια ακόμη φορά τίθεται το τεράστιο θέμα της παρουσίας γιατρού στα τοπικά πρωταθλήματα.

Το γεγονός πως η παρουσία γιατρού δεν είναι υποχρεωτική θα πρέπει να προβληματίσει άμεσα τους υπεύθυνους των διοργανώσεων, που καλούνται να αναθεωρήσουν τη στάση τους πριν βρεθούν προ τετελεσμένου, ενώ ανάλογη θα πρέπει να είναι και η στάση των σωματείων που διαχειρίζονται τόσους αθλητές που αθλούνται ερασιτεχνικά σε ολόκληρο το νομό, την ώρα που εκατοντάδες φίλαθλοι παρακολουθούν τις αναμετρήσεις και μπορεί ανά πάσα στιγμή κάποιος να χρειασθεί ιατρική βοήθεια.

Τα επιχειρήματα περί οικονομικής στενότητας δεν θα πρέπει να βάλουν σε δεύτερη μοίρα την ανθρώπινη ζωή, ενώ και οι φίλοι-γιατροί των ομάδων μπορούν να δραστηριοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντας ίσως και αφιλοκερδώς τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα σωματεία, τουλάχιστο κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ