ΕΝΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ (ΦΩΤΟ)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ουδείς αμφισβητεί τις καλές προθέσεις φιλόζωης που προφανώς επέλεξε λάθος τρόπο προκειμένου να φροντίσει αδέσποτα που κινούνται στη συνοικία Νεράιδα της Λάρισας.

Η επιλογή της να αφήνει χύμα τροφές δίπλα από κάδο απορριμμάτων σε μια προσπάθεια να ταΐσει τα σκυλιά που κινούνται στη συνοικία δυστυχώς δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους περίοικους, καθώς ανυποψίαστοι επιχειρούν να πετάξουν σκουπίδια στον κάδο για να βρεθούν αντιμέτωποι με την επιθετική συμπεριφορά των σκυλιών, που με τη σειρά τους προστατεύουν την τροφή τους.

Τα περιστατικά γίνονται όλο και περισσότερα με την ίδια να επιμένει στην τακτική της και τα σκυλιά να έχουν μάθει το «στέκι», την ώρα που λόγω και των αυξημένων θερμοκρασιών του Μαΐου η συγκεκριμένη γωνία γίνεται εστία μόλυνσης, ενώ έντονη είναι και η δυσοσμία, αφού τα φαγητά παραμένουν εκτεθειμένα για ώρες στο πεζοδρόμιο μέχρι να εμφανιστούν τα σκυλιά.

Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν πλέον την έντονη ανησυχία τους μετά τα τελευταία κρούσματα, ζητώντας καλύτερο τρόπο για τη φροντίδα των ζώων, ενώ αν μη τι άλλο η «χύμα» κατάσταση που επικρατεί δημιουργεί προβλήματα και ανάμεσα στα ίδια τα ζώα, που μάχονται κάθε τόσο για την εξασφάλιση καλύτερου μεζέ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ