ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Α.Σ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης έχει ξεσπάσει στους κόλπους της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, αφού τρία μέλη της διοίκησης προχωρούν σε καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας της πλειοψηφίας του δ.σ., κάνοντας λόγο ακόμη και για σοβαρές παρατυπίες στο θέμα των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Οπως υποστηρίζουν στο χώρο των γραφείων του συνεταιρισμού ουσιαστικά λειτουργούν δύο εταιρείες συγκέντρωση δηλώσεων ΟΣΔΕ, κάτι που απαγορεύεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αποδεικνύει κατά την άποψή τους τη στενή σχέση μεταξύ ιδιώτη και της πλειοψηφίας της διοίκησης του συνεταιρισμού.

Τις καταγγελίες κάνουν οι σύμβουλοι του συνεταιρισμού Χρ. Σιδερόπουλος, Δημήτρης Τσικόπουλος και Νίκος Νούλας που αναφέρουν ακόμη και τα εξής:

Η διοίκηση απέλυσε ξαφνικά και σε περίοδο που βρίσκεται σε άδεια γυναίκα υπάλληλο του συνετιαρισμού καιπροσέλαβε άλλο υπάλληλο χωρίς να κάνει κάποια γνωστοποίηση της πρόθεσής της στον Τύπο.

Επίσης δεν υλοποιεί την απόφαση της Γ.Σ. των μελών για 30% μείωση στις δξηλώσεις ΟΣΔΕ των μελών.

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο κ. Σιδερόπουλος ζήτησε τη σύμβαση για την υλοποίηση του ΟΣΔΕ από ιδιώτη και δεν του δόθηκε.

Επίσης ο κ. Σιδερόπουλος υποστηρίζει ότι ζήτησε τα πρακτικά προηγούμενων συνελεύσεων για να δει πως θα κινηθεί σχετικά με την καταγγελία για το έλλειμμα των 30.000 € χωρίς όμως μέχρι σήμερα να του δοθούν, αν και μετά από καταγγελία του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δόθηκε και σχετική εντολή από το υπουργείο.

Τέλος οι τρεις καταγγέλλοντες επισημαίνουν ότι παρά τις αποφάσεις για ανά μήνα συνεδριάσεις του δ.σ. του συνεταιρισμού αυτές δεν τηρούνται, ενώ και το αίτημά τους να τους δοθούν τα οικονομικά στοιχεία του 2017 δεν έχει ικανοποιηθεί.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ