ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΟΥΓΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Σε μια μαραθώνια όπως εξελίχθηκε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Επιμελητήριο τα μέλη της διοίκησης της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ ζήτησαν την παραχώρηση των μετοχών του Α. Κούγια για νομικούς αλλά και ηθικούς λόγους.

Παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, εκπροσώπων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Καραλαριώτου, Μαμάκος, Διαμάντος, Ξηρομερίτης), αλλά και εκπροσώπων του Επιμελητηρίου, των Παλαίμαχων της ΑΕΛ και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ Σ. Μάρκου τα μέλη της Ερασιτεχνικής αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο θέμα του γηπέδου, το κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης αλλά και τις τεταμένες σχέσεις με την ΠΑΕ που έχουν διχάσει την πόλη.

Χαρακτηρίζοντας «παράνομη» τη σύσταση της ΠΑΕ οι ομιλητές ζήτησαν αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενώ ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Γ. Νάκας αναφερόμενος στα κατά καιρούς θλιβερά επεισόδια τόνισε πως «έχουμε υποχρέωση να καταδικάσουμε ύβρεις και επιθέσεις προς μέλη της ΑΕΛικής οικογένειας, από το μεγαλομέτοχο ως και τον τελευταίο οπαδό».

Διευκρινίσεις για το στάδιο Αλκαζάρ δόθηκαν από τον πρόεδρο της διοικούσας Γ. Κωσταρόπουλο, ενώ για το θέμα του τιμήματος της ΠΑΕ από την Ερασιτεχνική στον Βαγγέλη Πλεξίδα, αλλά και από αυτόν στον Αλέξη Κούγια ο κ. Νάκας παραδέχτηκε πως το τίμημα ήταν της τάξεως των 300.000 ευρώ προς τον κ. Πλεξίδα συν 240.000 ευρώ για το προπονητήριο των Δέντρων.

Ζητώντας τη στήριξη του δημάρχου Λαρισαίων για τη δημιουργία φορέα που θα «τρέξει» την ομάδα ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αντ. Τσαγκάλης τόνισε πως δεν γνωρίζει εάν υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτών για την αγορά της ΠΑΕ, ενώ παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Σωτήρης Μάρκου απηύθυνε κάλεσμα σε έκτακτη ΓΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ στις 20 Οκτωβρίου στον ίδιο χώρο, για να αναφερθεί στη συνέχεια στο FC ARENA, το στάδιο Αλκαζάρ, τις αδειοδοτήσεις που παίρνει η ομάδα νόμιμα, αλλά και το θέμα που είχε προκύψει σχετικά με τα δελτία των αθλητών των ομάδων Νέων την περασμένη σεζόν.

Η τοποθέτηση για το στάδιο Αλκαζάρ έφερε την αντίδραση του κ. Κωσταρόπουλου, που έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η ΠΑΕ από το 2017 είχε εικόνα των εγκαταστάσεων και θα μπορούσε να προχωρήσει αναλαμβάνοντας τα έξοδα που έτσι κι αλλιώς της αντιστοιχούν και να προχωρούσαν στη συνέχεια τα απαραίτητα έργα πριν καταλήξουμε στις χρονοβόρες διαδικασίες μέσω Περιφέρειας και Γενικής Γραμματείας, ενώ ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων.

Εμφανώς προβληματισμένος ο δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε σε μια πόλη μοιρασμένη σε στρατόπεδα, θυμίζοντας σε όλους τις αντιδράσεις που προέκυψαν από τους οργανωμένους λόγω της στάσης του στο γηπεδικό, ωστόσο δεν δίστασε να ζητήσει σε έντονο ύφος να πάψουν όλοι να χρησιμοποιούν το όνομα του δημάρχου στις μεταξύ τους κόντρες.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά ως δήμος δεν μπορούμε να πούμε σε κανέναν πούλα τις μετοχές», ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, ενώ η Ρ. Καραλαριώτου ζήτησε να γίνει συζήτηση για το θέμα του γηπέδου, προσθέτοντας πως ο ρόλος των παρατάξεων θα πρέπει να είναι ενωτικός.

«Υπήρχαν 20.000 υπογραφές πίσω από το ζήτημα του γηπέδου», σημείωσε ο κ. Μαμάκος, ενώ πνεύμα ενότητας και συνεργασίας ζήτησε ο κ. Διαμάντος.

«Ο μεγαλομέτοχος θα πουλήσει όταν θέλει, εδώ πλέον καλούνται όλοι να δείξουν ανοιχτά τις προθέσεις τους», ήταν η ατάκα Μαμάκου που προκάλεσε αίσθηση, με τον ίδιο να αναρωτιέται ποιος θα μπορούσε να αναλάβει εάν αποχωρήσει η διοίκηση Κούγια.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ