ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ και οι αμερικανονατοϊκές βάσεις» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Ταχυδρομείου πολιτική συγκέντρωση με πρωτοβουλία των Τομεακών Οργανώσεων Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ στο πλαίσιο απόφασης του Π.Γ. του κόμματος.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ και γραμματέας της επιτροπής περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την εγκατάσταση νατοϊκών βάσεων στη Λάρισα αλλά και σε άλλες πόλεις στηλιτεύοντας μια απόφαση που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και εξυπηρετεί ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε κόμβο προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών γι’ αυτό και καλούμε να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ, την μόνη σταθερά αντιιμπεριαλιστική – πραγματικά φιλειρηνική δύναμη, ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε  μια απέραντη νατοϊκή βάση όπου εκσυγχρονίζονται οι παλιές, όπως είναι της Σούδας, του Άραξου, του Άκτιου και στήνοντας νέες, όπως της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου και της Σύρου», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος, ζητώντας καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, να κλείσει  η βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών drones και όλες οι νατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

Σημειώνεται πως η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο δράσεων που ανακοίνωσε το ΚΚΕ για τις 22 και 23 Οκτωβρίου στις πόλεις που υπάρχουν αμερικανονατοϊκές βάσεις ή σχεδιάζονται να εγκατασταθούν,  ενώ με την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας με κατάληξη την πύλη του ΑΤΑ όπου και κρεμάστηκε πανό διαμαρτυρίας με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα κατά του ιμπεριαλισμού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ