ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΟ “ΜΑΞΙΜ” ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Σάββατο που μας πέρασε η ιατρική ενημερωτική ημερίδα και η παρουσίαση βιβλίου «Παράθυρο στη ζωή» της Αγγελικής Δαφτσίδου για τον Καρκίνο του Μαστού, που διοργάνωσε ο ιατρός Ακτινοδιαγνώστης κ. Αμάρι Σάμερ-Αθανάσιος.

Σε ένα κατάμεστο δημοτικό θέατρο, οι ομιλητές καθήλωσαν το κοινό με τις παρουσιάσεις τους καλύπτοντας το θέμα ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Στόχος του κ. Αμάρι, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα θέμα που καθημερινά απασχολεί όλο και περισσότερο τον γυναικείο πληθυσμό, αυτό της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού.

Την ημερίδα συντόνισε με άψογο τρόπο η δημοσιογράφος κ. Μίνα Μαυρογιάννη ενώ προλόγισε ο Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κύργιας. Την θεματολογία ανέπτυξαν αξιόλογοι επιστήμονες. Για την αυτοεξέταση του μαστού μίλησε η κ. Κωνσταντίνα Μπουμπουδήμου, Μαία στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου ενώ ο Μαιευτήρας Γυναικολόγος κ. Αστέριος Φώτος ανέπτυξε ένα σημαντικό θέμα που αφορά την εξωσωματική και αν υπάρχει σχέση των φαρμάκων με τον Καρκίνο του Μαστού.

Οι Γυμναστές κ.κ. Δημήτριος  Ζώης, Άννα – Μαρία Τρίγκα, Αικατερίνη Παπουτσή και Δημήτριος Κουκουλιάρας ασχολήθηκαν με την συμβολή της άθλησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού, ενώ για την αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση μίλησε ο Φυσικοθεραπευτής κ. Απόστολος Γκανάτσιος.

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Παράθυρο στη Ζωή» της Αγγελικής Δαφτσίδου συμμετείχαν οι κ.κ. Γεώργιος Παπατσίμπας (Παθολόγος – Ογκολόγος), Χρύσανθος Κατσιμαγκλής (Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής), Βίλλη Κίτσιου (Θεατρολόγος – Εκπαιδευτικός) και πλαισίωσαν μουσικά ο κ. Δημήτριος Κατσαβάκης και εικαστικά ο κ. Γεώργιος Κιτσούλης.

Παρόντες και φέτος φορείς με σημαντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας τον οποίο εκπροσώπησε ο ταμίας του συλλόγου κ. Χρήστος Χρήστου, ο κ. Γιαννακόπουλος Ιωάννης γραμματέας της Αντικαρκινικής Εταιρίας – Παράρτημα Λάρισας και το Σωματείο Save Moras με το ιδρυτικό μέλος του σωματείου την κ. Έλενα Μόρα. Σημαντική και η παρουσία του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, όπου πάντα στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και τον οποίο εκπροσώπησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, κ. Ειρήνη Τζιαστούδη.

Τέλος να σημειωθεί πως μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου για την δράση «Μαζεύω – Φέρνω Καπάκια» όπου μαζεύτηκε μεγάλη ποσότητα καπακιών τα οποία παρέλαβε στο τέλος της ημερίδας η ενδιαφερόμενη, η οποία ευχαριστεί τον κόσμο αλλά και τον κ. Αμάρι για την πρωτοβουλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ