Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΟΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση – απάντηση της Δράσης Πολιτών στο κείμενο του αντιδημάρχου

Με πρόσφατο δημοσίευμά του , ο κ. Τσιόπας έθεσε το ερώτημα : “Ποιος μπορεί να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου; “, προφανώς για να υποδείξει τον πολιτικό του προϊστάμενο ως τον πλέον κατάλληλο.

Εφόσον , όμως , ρώτησε , πρέπει να λάβει και τη δέουσα από εμάς απάντηση , για να μην μείνει τουλάχιστον  παραπονεμένος. Απαντούμε , συνεπώς , στον κ. Τσιόπα με τα ακόλουθα σύντομα επιχειρήματα:

1) Ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που δεν εγκαταλείπεται από τους εκλεγμένους δημοτικούς του Συμβούλους , λόγω της σαθρότητας και της σαπίλας του διοικητικού συστήματος που εφαρμόζει.

2)Ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που δεν φοβάται να κάνει δημόσιους απολογισμούς των πεπραγμένων της θητείας του , όπως άλλωστε επιτάσσει και η κείμενη νομοθεσία.

3)Ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που δεν φοβάται να δώσει στην Αντιπολίτευση τα στοιχεία των φακέλων που αφορούν τα θέματα ημερήσιας διάταξης των δημοτικών συμβουλίων , γιατί θέλει να διοικεί με διαφάνεια και αμεροληψία.

4)Ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που σέβεται το δημόσιο χρήμα και αποφεύγει τις απευθείας αναθέσεις, καθόσον είναι πιθανόν να υποκρύπτουν περίεργες δοσοληψίες κάτω από το τραπέζι.Εν προκειμένω δε,  ικανός είναι αυτός που, όταν ερωτάται για τις απευθείας αναθέσεις τις οποίες έχει κάνει , δίνει αμέσως στο φως όλα τα στοιχεία , χωρίς ύποπτες υπεκφυγές που επισύρουν πλήθος υπονοιών.

5)Ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που δεν φεσώνει τους δημότες με χρέη ναυαγισμένων διαδημοτικών επιχειρήσεων , υποσκάπτοντας το μέλλον της όποιας επόμενης δημοτικής αρχής.

6)Ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που δεν επιβαρύνει τους δημότες με την επιβολή του απαράδεκτου περιβαλλοντικού τέλους στο νερό ύδρευσης και άρδευσης , αντιστεκόμενος στις κυβερνητικές εντολές.

7)Ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που δεν αποφασίζει με την δημοτική του ομάδα να δώσει τα αποθεματικά του Δήμου στον κ. Τσίπρα , για να ικανοποιήσει κομματικές εντολές και να ξεπληρώσει υπεσχημένα κομματικά γραμμάτια.

8)Ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που δεν ξεπουλάει το παραδοσιακό χύμα τσίπουρο στα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών και αγωνίζεται για την οικονομική επιβίωση των ντόπιων παραγωγών  , χωρίς να υποκύπτει στα κελεύσματα του κ.  Κουρεμπέ και του όποιου υπουργού Γεωργίας.

9)Ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που δεν απορρίπτει προτάσεις Ψηφισμάτων για την προστασία της Φέτας από απαράδεκτες συμφωνίες τύπου CETA.

10)Ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που δεν φοβάται να σηκώσει το ανάστημά του στην απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών , εκφράζοντας  τα  πατριωτικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών του.

11)Ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που θα  κάνει ευκολότερη και αξιοβίωτη  την καθημερινότητα των πολιτών , προσφέροντας με πληρότητα τις βασικές υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο δημότης , π.χ την καθαριότητα , τα ανοιχτά πεζοδρόμια , τον δημοτικό φωτισμό,  τις ασφαλείς παιδικές χαρές, τα περιποιημένα πάρκα, τα συντηρημένα  γήπεδα και πολλά άλλα ακόμη.

12)Ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που θα φέρνει συνεχώς ξένο κόσμο στην αγορά των οικιστικών συγκροτημάτων του Δήμου, για να ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα .

13)Ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που με καινοτόμες και ευρηματικές δράσεις  θα πυροδοτήσει μια πραγματική πολιτιστική και αθλητική  αναγέννηση στο σύνολο του Δήμου.

14)Ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που ξέρει να σέβεται τους δημοτικούς υπαλλήλους και δεν τους διώκει , για να ικανοποιήσει την αλαζονική προσωπική του φιλαυτία και την διοικητική του αυλή.

15)Ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που δεν λειτουργεί ως ντίλερ και δεν χαρίζει δωρεάν οικόπεδα σε επιχειρηματικές οντότητες που επιδιώκουν το κέρδος.

16)Τέλος , ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που δεν χρειάζεται δεκανίκια και υποστηλώματα , για να παραμείνει δήμαρχος. Με άλλα λόγια , ικανός να διοικήσει τον Δήμο Τυρνάβου είναι αυτός που δεν καθίσταται εκβιάσιμος από τον κάθε καιροσκόπο που θέλει να ικανοποιήσει τα προσωπικά του ιδιοτελή συμφέροντα μέσω ανταλλαγμάτων.

Ελπίζουμε να κατάλαβε τώρα  ο κ. Τσιόπας ποιος είναι κατάλληλος για δήμαρχος Τυρνάβου. Πάντως, ο δικός του πολιτικός προϊστάμενος δεν είναι , γιατί έδωσε εξετάσεις και απέτυχε παταγωδώς. Ήρθε ο καιρός για να δοκιμάσουν οι Τυρναβίτες και κάποιον άλλον , ο οποίος θα  τολμήσει να προχωρήσει τουλάχιστον και σε μια αξιοπρεπή διαδικασία παράδοσης- παραλαβής κατά την ανάληψη των καθηκόντων του , για να καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Ο καιρός γαρ εγγύς…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ