Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ: ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Σε μεγάλη συγκέντρωση στα παράλια του δήμου Τεμπών μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαχος Τεμπών και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Κολλάτος κάνοντας λόγο για μία συγκέντρωση νίκης και αναγνώρισης του μεγάλου έργου που έγινε στην περιοχή.

Ο κ. Κολλάτος χαρακτήρισε τα παράλια πυλώνα ανάπτυξης του δήμου υποστηρίζοντας ότι τα χρόνια που προηγήθηκαν η δημοτική αρχή προχώρησε σε μια σειρά έργων ιδιαιτέρως σημαντικών για την περιοχή:

ΤΟ ΕΡΓΟ

  • Πολεοδόμηση παραλίων (ΣΧΟΟΑΠ)

—–Ιστορική στιγμή για τον Δήμο Τεμπών αναμφίβολα αποτελεί η ολοκλήρωση του σχεδίου για την τροποποίηση του ΣΧΟΟΑΠ, στην Δημοτική Ενότητα Κάτω Ολύμπου, που θέτει ουσιαστικά τις βάσεις πολεοδόμησης 1.932 στρεμμάτων, των παραλίων Αιγάνης, Μεσαγγάλων και Καστρί Λουτρού.

To Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την ερευνητική μελέτη συλλογής στοιχείων και πολεοδομικής οργάνωσης των παραπάνω παράκτιων οικισμών, προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την τελική φάση υλοποίησής τους.

Οι προτεινόμενες χρήσεις γης -βάσει της μελέτης- περιλαμβάνουν κατοικίες, εμπορικές δραστηριότητες, τουριστικές δραστηριότητες, θρησκευτικούς χώρους κ.ά.

Παράλληλα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατατέθηκε και η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας για τη σημειακή τροποποίηση του ΣΧΟΟΑΠ, της εν λόγω περιοχής, η οποία μαζί με την περιβαλλοντική μελέτη, που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος -και αναμένεται να εγκριθεί- ολοκληρώνει τον φάκελο των απαραίτητων προϋποθέσεων για το επόμενο βήμα προς την υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής.

Στόχος είναι η δημιουργία άρτιων οικοπέδων και η χάραξη περιφερειακών οδών, όπου απαιτούνται, προκειμένου να επιτευχθεί η βιωσιμότητα και η ολοκληρωμένη πολεοδομική λειτουργία της περιοχής.

Η μελέτη προτείνει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων αυτών των οικισμών, καθώς και αντιπλημμυρικά έργα που προβλέπονται από το σχέδιο Διαχείρισης Πλημμυρών του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

  • Εγκατάσταση δωρεάν δικτύου ιντερνέτ (Wi fi) σε 11 σημεία

—-Είμαστε από τους πρώτους δήμους που ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Wifi 4eu.

Περιμένουμε από τον ΟΤΕ να προχωρήσει στην αναβάθμιση των γραμμών για να υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα

  • Τρεις γαλάζιες σημαίες στον Δήμο Τεμπών

—-Ο Δήμος Τεμπών βραβεύτηκε και φέτος σε 3 ακτές που θα κυματίζουν οι γαλάζιες σημαίες!  Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση που προσθέτει ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα για τα παράλια του δήμους, καθώς και για τον νόμο Λάρισας.

  • Ολοκληρώθηκε ο χάρτης που περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις της παραλιακής ζώνης. Η δημιουργία ενός τέτοιου εντύπου αποτελούσε πάγιο αίτημα του Συλλόγου Επαγγελματιών της περιοχής. Σε λίγες μέρες μάλιστα – πολύ έγκαιρα- πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, θα μοιραστεί στους επαγγελματίες της περιοχής.
  • Αναμένεται και η έκδοση (μέσα στο μήνα), ενός ακόμη χρηστικού χάρτη για την περιοχή που θα καταγράφει τα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής. Η καταγραφή έγινε σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας
  • Go Tempi

—-Δημιουργήσαμε πριν από 1,5 χρόνο περίπου την ψηφιακή τουριστική πύλη gotempi.gr.

Μάλιστα λάβαμε μια σημαντική διάκριση, αποσπάσαμε το βραβείο silver, στα Best City Awards 2018, στο πλαίσιο διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η βράβευση αυτή όπως είναι φυσικό γέμισε περηφάνια τη Δημοτική Αρχή, καθώς ο αρχικός στόχος για την προβολή και προώθηση της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου Τεμπών, επετεύχθη.

Μέσω της εν λόγω ιστοσελίδας υπάρχει ενημέρωση για όλες τις εκδηλώσεις του δήμου, αλλά και των θεμάτων που ασχολούνται με τον τουρισμό. Μάλιστα όλες οι ενημερώσεις – εκδηλώσεις παρουσιάζονται και στα αγγλικά.

Ακόμη υπάρχει απάντηση σε όλα τα μηνύματα που τυχόν αποστέλλονται και το κυριότερο όλων είναι ότι για αυτή την ιστοσελίδα υπάρχουν στο fb 4.000 μέλη.

Όλο το διάστημα επισκέφθηκαν την σελίδα 33.137 χρήστες και έγιναν 1.185.315 κλικ, ακόμη θα υπάρξει μέριμνα για την προσθήκη της Ρουμάνικης γλώσσας, μιας και επισκέπτονται την περιοχή πολλοί Ρουμάνοι.

  • Οδική σύνδεση των παραλιών του νομού μας με τα παράλια της Πιερίας

—-Ένα έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων των παραλιών του Δήμου Τεμπών, αλλά και της Δημοτικής Αρχής, αρχίζει να δρομολογείται. Πρόκειται για την κατασκευή συνδετήριας γέφυρας, μήκους 80 μέτρων, που θα συνδέει το Καστρί Λουτρό με τους Νέους Πόρους.

  • Προχωρήσαμε στην τοποθέτηση ξύλινων ραμπών σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης του δήμου μας, για την εύκολη πρόσβαση των ΑΜΕΑ
  • Δημιουργήσαμε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δ.Δ Αιγάνης. Το έργο εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα LEADER με προϋπολογισμό 252.600,00 ευρώ
  • Κατασκευάσαμε το αρδευτικό δίκτυο Πυργετού –Αιγάνης. Το έργο εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΠΑΑ 2007-2013 με προϋπολογισμό 583.020,00 ευρώ
  • Προχωρήσαμε στην αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Ελαιοτριβείο και στην κατασκευή δικτύου ύδρευσης στην παραλία της Αιγάνης, με προϋπολογισμό 303.810,00ευρώ
  • Προχωρήσαμε στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Αιγάνης με προϋπολογισμό 12.615,69 ευρώ
  • Προχωρήσαμε στην διαμόρφωση πλατείας στην παραλία Αιγάνης με προϋπολογισμό 7.257,56 ευρώ
  • Προχωρήσαμε στην αποκατάσταση δημοτικών κτιρίων (αποδυτήρια Αιγάνης) με προϋπολογισμό 60.000,00 ευρώ
  • Έγινε η αποκατάσταση της οδού Κάτω Αιγάνη –παραλία Αιγάνης με προϋπολογισμό 460.000,00 ευρώ
  • Έγινε η αποκατάσταση της οδού Κάτω Αιγάνη- Αιγάνη με προϋπολογισμό 600.000,00 ευρώ
  • Ο καθαρισμός ρεμάτων Κάτω Αιγάνη με προϋπολογισμό 800.000,00 ευρώ
  • Έγινε η αποκατάσταση της οδού Κουλούρα- Παλαιόπυργου- Μεσάγγαλα με προϋπολογισμό 250.000,00 ευρώ
  • Μεριμνούμε για την λειτουργία Αγροτικού Ιατρείου σε 24ωρη βάση για την κάλυψη αναγκών κυρίως τους θερινούς μήνες
  • Ολοκληρώνουμε την μελέτη ανάπλασης της παραλίας Μεσαγγάλων και Καστρί Λουτρού, έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, το οποίο θα αλλάξει το περιβάλλον της παραλίας αλλά και την λειτουργία της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για ανάπλαση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου, συνολικού μήκους 5 km, το οποίο θα περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση του παραλιακού δρόμου, για την άμεση πρόσβαση των παραθεριστών στην παραλία, αλλά και στα καταστήματα. Επίσης θα διαμορφωθούν πεζοδρόμια, και θα εγκατασταθεί δίκτυο φωτισμού σε όλο το μήκος της παραλιακής, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της περιοχής και την διαμόρφωση του παραλιακού χώρου, σε χώρο άμεσα προσβάσιμο και ευχάριστο στον επισκέπτη αλλά και στους κατοίκους της περιοχής.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΕ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ

  • Έχει δημοπρατηθεί το έργο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Δ.Ε ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 234.576,22 €, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται η ασφαλτόστρωση – βελτίωση δρόμων Μεσαγγάλων και Καστρί Λουτρού συνολικού μήκους 3.000 μέτρων, κατά την πραγματοποίηση του οποίου θα δοθεί προτεραιότητα σε δρόμους όπου μένουν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και άτομα με κινητικά προβλήματα, για την άμεση πρόσβασή τους στην παραλία. Σκοπός του έργου είναι  η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, διότι από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίσαμε κατά τους χειμερινούς μήνες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε όλο το δίκτυο.
  • Εφαρμόζουμε πρόγραμμα κωνωποκτονίας
  • Περιφερειακός δρόμος Καστρί- Λουτρό
  • Εγκαταστήσαμε αυτόματους χλωριωτήρες σε δεξαμενές
  • Δημιουργήσαμε τουριστικό περίπτερο στην είσοδο
  • Προχωρήσαμε στην αξιοποίηση της υδρευτικής γεώτρησης στην περιοχή του ελαιοτριβείου Πυργετού, όπου εξασφαλίζεται με την παροχέτευση η επάρκεια νερού καθώς και η ποιοτική του σύσταση μιας και οι χημικές, μικροβιολογικές εξετάσεις είναι σε άριστο επίπεδο
  • Εγκαταστήσαμε πινακίδες ονοματοθεσίας στην περιοχή των Μεσαγγάλων
  • Προβήκαμε στον καθαρισμό της παραλίας
  • Βελτιώσαμε τους παραλιακούς δρόμους
  • Διοργανώνουμε κάθε καλοκαίρι μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων

Εκπονείται η μελέτη

  • Για την αντιμετώπιση –πρόληψη από ακραία καιρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο παραλίας Αιγάνης του Δήμου Τεμπών. Το έργο χρηματοδοτείται από τα ΕΚΤΑΚΤΑ ΥΠΕΣ με προϋπολογισμό 600.000,00 ευρώ
  • Για συντήρηση αγροτικής οδοποιίαςΔημοτικής Ενότητας Κάτω Ολύμπου, με προϋπολογισμό 234.576,35 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από τα ΕΚΤΑΚΤΑ ΥΠΕΣ και δημοπρατήθηκε
  • Κόμβος Πυργετού

Πρόκειται για ένα έργο που με την κατασκευή του στο ύψος του Πυργετού θα αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα για τα παράλια μας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ