«ΔΙΠΡΟΣΩΠΗ» Η ΑΕΛ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Τραυματίστηκε φίλαθλος προσπαθώντας να μπει σκαρφαλώνοντας στο γήπεδο

Δυνατές μονομαχίες, νεύρα και κίτρινες κάρτες (δύο για κάθε ομάδα με τη συμπλήρωση του 15λεπτου) ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα στο FC ARENA, όπου η ΑΕΛ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL 1 υποδέχθηκε την ΑΕΚ, με τους παίκτες του Μ. Γρηγορίου να εμφανίζονται «διπρόσωποι» χαραμίζοντας

ένα ημίχρονο, αλλά σαφώς βελτιωμένοι στην επανάληψη, με το 0-0 να μένει ωστόσο μέχρι τέλους.

Στο 14’ ο Κάτσε γλύτωσε τα χειρότερα για χτύπημα στον Σιμόες αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα του Κουμπαράκη, ενώ στη φάση δείχνει να εμπλέκεται και ο Μάνταλος, που επίσης δεν τιμωρείται, αφού στα στιγμιότυπα του συνδρομητικού εμφανίζεται να χειρονομεί εναντίον του παίκτη της ΑΕΛ, δίχως μάλιστα να γίνεται χρήση VAR για τη φάση!

Στα αγωνιστικά και σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας η ΑΕΚ είχε την κατοχή με την έναρξη του αγώνα και απείλησε στο 17’, όταν ο Παουλίνιο έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Κρίστινσον, ενώ στο 18’ το γήπεδο «σηκώθηκε» ζητώντας την αποβολή του «κιτρινισμένου» Βράνιες για φάουλ στον Ουάρντα, με το διαιτητή να «χαρίζεται» στον Ενωσίτη ποδοσφαιριστή.

Με τη συμπλήρωση του 20λεπτου η ΑΕΛ ισορρόπησε και στο 23’ ο Μπέρτος έκανε την κούρσα με τη μπάλα ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε πολλά μέτρα άουτ, ενώ στο 43’ και σε μια από τις λιγοστές φάσεις του αγώνα ο Λιβάγια κατέβασε την μπάλα, έστρωσε στον Ολιβέιρα, αλλά το σουτ του Πορτογάλου κόντραρε στον Μπράλιτς και κατέληξε κόρνερ.

Με την είσοδο του Ντέλετιτς στον γνώριμο γι’ αυτόν αγωνιστικό χώρο του ARENA ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τα δυνατά μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ στο 50’ ήταν η σειρά του Παουλίνιο να «κιτρινιστεί» για φάουλ στο Σετσέροβιτς, για να φτάσουμε στη φάση του 57’ όταν μετά από εξαιρετικό σουτ του Λιβάγια από μακρινή απόσταση η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον για να καταλήξει άουτ!

Το αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε και η «βυσσινί» απάντηση, όταν ο Κάτσε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπράλιτς κατέβασε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, έκανε την προβολή, αλλά οι αμυντικοί της ΑΕΚ έδιωξαν πάνω στη γραμμή, ενώ στο 61’ νέα μεγάλη φάση σημειώθηκε για την ΑΕΛ όταν ο Μπάρκας βγήκε λανθασμένα, ο Ουάρντα πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Τσιγκρίνσκι έδιωξε σε κόρνερ προ του Ντάουντα, με τους παίκτες του Μ. Γρηγορίου να διαμαρτύρονται μάλιστα για πέναλτι του κίπερ της ΑΕΚ στον Ουάρντα και τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Πολύ πιο αποφασισμένη η ΑΕΛ πίεσε για το γκολ και κατέγραψε νέα ευκαιρία στο 63’, όταν ο Μόρας πήρε την πρώτη κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Μιχαήλ, αλλά το πλασέ του δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 67’ ο Ουάρντα κέρδισε την κόντρα από τον Μπακάκη, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ!

Ο καταιγιστικός ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το 70’, με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται με τη σειρά της ζητώντας δεύτερη κίτρινη και αποβολή του Κάτσε για φάουλ στον Γαλανόπουλο  (80’), ενώ στο 83’ ο Λιβάγια… λαχτάρησε το γήπεδο όταν σε φάση διαρκείας ο Μάνταλος έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, ο Κρίστινσον απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε στο Λιβάγια που πλάσαρε, με τον Μόρα να διώχνει πάνω στη γραμμή και τις καρδιές να επιστρέφουν στη θέση τους!

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, με την ΑΕΛ να κρατά την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, σε ένα ματς με πολλά νεύρα και κάρτες που στοίχισαν σε θέαμα και ρυθμό.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Μπέρτος, Στάνκοβιτς, Σετσέροβιτς, Κάτσε (85′ Φατιόν), Μιλοσάβλιεβιτς (90’+2′ Χαλκιαδάκης), Ουάρντα, Ντάουντα (72′ Νούνιτς).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (74′ Ζεράλδες), Βράνιες, Παουλίνιο, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος (84′ Οικονόμου), Λιβάια, Ολιβέιρα (46′ Ντέλετιτς).

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΦΙΛΑΘΛΟΣ

Απρόοπτη εξέλιξη είχε η… αναρρίχηση φιλάθλου που καταφέρνοντας να φτάσει μέχρι τις κερκίδες του ARENA, σε μια απόπειρα να παρακολουθήσει «καταδρομικά» το παιχνίδι, τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, στο πόδι από σιδερένιο κιγκλίδωμα.

Άγνωστο παραμένει πως ο νεαρός οπαδός κατάφερε να αναρριχηθεί σε τέτοιο ύψος από την εξωτερική πλευρά του γηπέδου, ενώ διασώστες εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού που είχαν την υγειονομική κάλυψη του αγώνα φρόντισαν το τραύμα στο πόδι του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: F/B ΠΑΕ ΑΕΚ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ