ΚΕΝΤΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ 5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Σοβαρές ανακοινώσεις από τη γραμματέα Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης

Στο επίκεντρο ενός ιδιαίτερα ενδιαφέροντος εκπαιδευτικού συνεδρίου βρίσκεται η Λάρισα, που φιλοξενεί μέχρι και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου το 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, το οποίο διοργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ)

σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και το Σύλλογο καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας.

Το συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υποστηρίζει το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, το Δίκτυο Εκπαιδευτικών «Teachers for Europe» (Τ4Ε), η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Europe Direct.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αν. Γκίκα ανακοίνωσε τη δημιουργία Κέντρων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στα Πρότυπα Σχολεία, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εισήγηση του πανεπιστημιακού Γ. Μπαμπινιώτη, ο οποίος αναφέρθηκε στη διδασκαλία της γλώσσας σημειώνοντας πως «η κάθε γλώσσα, είναι μια άλλη ταξινομία του κόσμου. Μαθαίνοντας μια άλλη γλώσσα, μαθαίνω έναν άλλο τρόπο να βλέπω τον κόσμο».

«Η Γλώσσα, πάνω απ’ όλα, είναι ΑΞΙΑ: η ταυτότητα μας, ο πολιτισμός μας, η σκέψη μας, η ύπαρξη μας, η ιστορία μας, ο ψυχισμός μας. Δεν είναι ένα απλό εργαλείο . Για αυτό, όλη μας τη ζωή, πρέπει να αναμετριόμαστε μαζί της. Η περιπλάνηση στη Γλώσσα, είναι περιπλάνηση στη σκέψη, στην αντίληψη ενός λαού και αξίζει να το επιχειρούμε δια βίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου διακεκριμένοι ομιλητές και πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν πάνω από 600 εργασίες, ενώ στο πλαίσιο του συνεδρίου, που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα αναπτυχθούν καινοτόμα προγράμματα και δράσεις, θα γίνουν εργαστηριακές παρουσιάσεις, ανακοινώσεις κλπ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ