Η ΨΥΧΑΡΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Γράφει η Ειρήνη Παπουτσή

Συγκλόνισε το πανελλήνιο η χρυσή ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου που μιλώντας σε διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού προχώρησε σε μια ανατριχιαστική εξομολόγηση περιγράφοντας πως στο παρελθόν έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από αθλητικό παράγοντα της ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας.

«Είπα όχι μα συνέχισε και ασέλγησε πάνω μου», ήταν τα λόγια της ΚΥΡΙΑΣ Μπεκατώρου, που σε μια εξομολόγηση ψυχής βρήκε τη δύναμη να μιλήσει, με τους σήμερα αρμόδιους να παίρνουν τη σκυτάλη και τον υφυπουργό Αθλητισμού να επιχειρεί να σώσει τα προσχήματα μετά τις απίστευτες χυδαιότητες του προέδρου της Ομοσπονδίας Αντ. Δημητρακόπουλου, που ήταν πρόεδρος και την επίμαχη περίοδο.

«Η συγκλονιστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου επιβάλλεται να ενεργοποιήσει άμεσα όλα τα αθλητικά πειθαρχικά όργανα. Και η εξέλιξή της να συμβαδίσει με τα ποινικά, που ήδη επιλαμβάνονται. Ώρα να σπάσει η ανοχή και η σιωπή τέτοιων ζοφερών συμπεριφορών και στους αθλητικούς χώρους», ήταν η δήλωση του Λ. Αυγενάκη, ενώ σε μια μνημειώδη αντίδραση η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας επικεντρώνεται σε γενικολογίες, κάνοντας λόγο για «σκιές» και «δυσάρεστο περιστατικό»!!

Και αν η Ομοσπονδία περιορίστηκε σε «εάν και εφόσον εμείς θα…» τα πράγματα στη… θέση τους ήρθε να βάλει ο επί δεκαετίες πρόεδρός της, ξεκαθαρίζοντας στο εμβρόντητο πανελλήνιο πως «πρόκειται βέβαια για γεγονός που συνέβη πριν από 24 χρόνια. Εγώ ήμουν πρόεδρος τότε. Αν δεν καταγγελθεί όμως κάτι, αν δεν τον ήξερε κάποιος, τι μπορούμε να πούμε για αυτό; Δεν ξέρουμε καταρχάς αν συνέβη, αν θέλουμε να είμαστε τελείως αντικειμενικοί. Απ’ ο, τι κατάλαβα δεν το ήξερε και κανείς στον ιστιοπλοϊκό χώρο. Αυτές είναι πολύ ιδιωτικές σχέσεις, αν δεν τις δημοσιοποιήσει κάποιος δεν μπορείς να τις ξέρεις».

Μάλιστα, «ιδιωτικές σχέσεις» ο βιασμός κ. πρόεδρε που δεν ξέρουμε κιόλας αν συνέβη; Πόσο πιο χαμηλά πια και μέχρι πότε θα «θάβονται» οι φωνές με τέτοια επιχειρήματα από ανθρώπους που κρατούν τις τύχες νεαρών αθλητών, νέων ΑΝΘΡΩΠΩΝ στα χέρια τους;

Και για να τελειώνουμε (αφού δεν σε τελειώνουν και σαφώς δεν δείχνεις διάθεση να το κάνεις παραιτούμενος), το αν και πότε το θύμα θα αποκαλύψει τον βιαστή του είναι δικιά του δουλειά. Το πως διαχειρίστηκε και θα συνεχίσει να το κάνει την τραυματική εμπειρία και το συναίσθημα επίσης.

Όσο για τη δική σου, ερεύνησε τουλάχιστον τα του οίκου που υποτίθεται πως διαφεντεύεις πάνω από δυο 10ετίες τώρα πριν ξεστομίσεις τα όσα ξεστόμισες. Αλλιώς σπίτι σου και ξεκίνα από κει να μάθεις πρώτα στα δικά σου παιδιά πως το «ΟΧΙ» είναι «ΟΧΙ» και θα παραμείνει τέτοιο δίχως… «σκιές» που μπορεί να οδηγήσουν σε «δυσάρεστα περιστατικά», σαν αυτό που βίωσε η ΨΥΧΑΡΑ της καπετάνισσας Σοφίας Μπεκατώρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ