ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 15ΧΡΟΝΗΣ ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΗΣ

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου για το τραγικό συμβάν

‘Ενα κορίτσι 15 ετών «έφυγε» από τη ζωή, στη Θήβα, λίγες ώρες από τη στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορονοϊού. Το παιδί εισήχθη τα ξημερώματα της Τετάρτης στο νοσοκομείο της Θήβας με συμπτώματα κορονοϊού, ενώ η μητέρα της νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου το κορίτσι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποια ήταν αυτά.

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο 20χρονος αδελφός της 15χρονης, ο οποίος είπε πως «παιδίατρος που την εξέτασε, ενώ είχε κορονοϊό, είπε πως έχει φαρυγγίτιδα και της χορήγησε φάρμακα για φαρυγγίτιδα».

Το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας στην ανακοίνωσή του αναφέρει συγκεκριμένα πως το κορίτσι «προσήλθε με – υποκείμενα νοσήματα – την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορονοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του. Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση. Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε. Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένεια της εκλιπούσης».

Η τραγική μαρτυρία και οι καταγγελίες του αδελφού της 15χρονης

Ο 20χρονος αδελφός της 15χρονης μίλησε στον Alpha και προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες, λέγοντας πως «ενώ ο παθολόγος είπε πως έχει κορονοϊό, ο παιδίατρος που την εξέτασε είπε πως έχει φαρυγγίτιδα και τις χορήγησε φάρμακα, ενώ βγήκε θετικό το τεστ του κορονοϊού». «Δεν ξέρω τι άλλο θα μου ξημερώσει, έχω και τη μητέρα μου εκεί. Έχασα την αδερφούλα μου, ό,τι και να μου πουν δεν θα μου απαλύνουν τον πόνο», είπε, ενώ αναφορικά με το πως κατέληξε το 15χρονο κορίτσι είπε πως εισήχθη τη Δευτέρα στο νοσοκομείο της Θήβας, οι γιατροί τής έδωσαν κάποια φάρμακα και ξαφνικά σήμερα το πρωί ενημέρωσαν τον πατέρα του ότι η κοπέλα κατέληξε. «Της έβαλαν διάφορα φάρμακα, δεν ξέρω τι να πω και σήμερα το πρωί είπαν στον πατέρα μου ότι χάθηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο αδερφός της 15χρονης έκανε έκκληση στους αρνητές του κορονοϊού να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα. «Ήμουν και εγώ ένας από τους αρνητές του κορονοϊού, λόγω του νεαρού της ηλικίας μου. Όσοι είναι συνωμοσιολόγοι, να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά. Μιλάει ένας πονεμένος αδερφός που έχασε την αδερφή του», τόνισε. Πρόκειται για το νεαρότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς η 15χρονη είναι το πρώτο ανήλικο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

tvxs.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ