ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΥΣΙΝΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ (17/3)

Αναμένονται να βγουν στους δρόμους τα τρακτέρ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί

Οπως όλα δείχνουν είναι μακριά ακόμη η ημέρα που θα δουν το χρώμα του χρήματος από τις αποζημιώσεις που δικαιούνται για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις δενδροκαλλιέργειές τους οι αγρότες του δήμου Τυρνάβου, που “χτυπήθηκαν” στις 17 Μαρτίου του 2020 από τον παγετό.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαν από τον ΕΛΓΑ τα πορίσματα για τις εκτιμήσεις των ζημιών αναμένεται να τους γνωστοποιηθούν στον τέλος Φεβρουαρίου για αγρότες στις περιοχές του Αμπελώνα και του Αργυροπουλίου, ενώ για τους αγρότες του Τυρνάβου, των Δένδρων – Πλατανουλίων και άλλων περιοχών αναμένεται να δοθούν τον Μάρτιο, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν αργότερα και πιθανότατα τον Απρίλιο. Παράλληλα σημειώνεται ότι βάσει των εκτιμήσεων αρκετές καλλιέργειες μένουν και εκτός των αποζημιώσεων.

Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται προκαλεί οικονομική ασφυξία ειδικά για εκείνους τους αγρότες που οι καλλιέργειές τους υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή αφού έχουν ξεκινήσει τα έξοδα για τη νέα καλλιεργητική περίοδο χωρίς να  έχουν κάποια έσοδα από την περυσινή χρονιά.

Μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com αναμένονται δυναμικές αντιδράσεις από την πλευρά του αγροτικού κόσμου της περιοχής και σε συνεδρίαση του δ.σ. του αγροτικού συλλόγου Τυρνάβου αναμένεται να αποφασιστεί ο τρόπος και το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων, που σίγουρα θα περιλαμβάνουν συμμετοχή και των τρακτέρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ