ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που επιδιώκουν να εμβολιαστούν αφού μέχρι σήμερα η πλατφόρμα έχει εμφανίσει κάποιες δυσλειτουργίες οι οποίες παρά τις ενημερώσεις και τα παράπονα που έχει γίνει δεν στάθηκε ικανό να αντιμετωπιστούν.

Οπως αναφέρουν άτομα που επιχείρησαν να μπουν στη λίστα, αλλά και φαρμακοποιοί που επίσης επιχείρησαν να εντάξουν κάποιους στις περιβόητες λίστες του e-emvolio δεν μπόρεσαν σε κάποιες περιπτώσεις να ταυτοποιήσουν τον ΑΜΚΑ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και κανείς από την πλατφόρμα παρά τις οχλήσεις δεν έχει δώσει κάποια απάντηση ή λύση.

Ανάλογο είναι και το πρόβλημα με τους ασφαλισμένους εξωτερικού οι οποίοι επίσης δεν μπορούν να ενταχθούν στη λίστα και το κυριότερο δεν γνωρίζουν εάν και πότε αυτό θα γίνει.

Τέλος μαύρο σκοτάδι επικρατεί και για τις ευπαθείς ομάδες που περιμένουν πώς και πώς να μπουν σε λίστα για το εμβόλιο αλλά από την πλατφόρμα και από το υπουργείο Υγείας σφυρίζουν αδιάφορα και να φανταστεί κανείς ότι βάσει του αρχικού σχεδιασμού μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί 2 εκ. πολίτες.

Εν τω μεταξύ αξίζει να σημειωθεί ότι από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ατόμων 60-64 ετών, με τους πρώτους εμβολιασμούς να αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 15 του ίδιου μήνα.

Το παραπάνω ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας, προσθέτοντας πως για τις ηλικίες 75 έως 79 ετών, η πλατφόρμα ανοίγει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ