ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΕΩΡΓΟΙ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ “ΜΗΔΕΙΑΣ”

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τυρνάβου που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αστ. Χατζηκράχτης, Δ. Μπάσμπα, Αστ. Τσικριτσής και Ν. Μπαντόγιας

Από τις ανυπολόγιστες ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία “Μήδεια” στις δενδροκαλλιέργειες και την γαλακτοπαραγωγή, οδηγούνται ακόμη μια φορά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του δήμου μας σε οικονομικό αδιέξοδο και μπαίνουν ακόμα ζητήματα επιβίωσής τους.

Η μόνη λύση είναι να πάρει η κυβέρνηση πολιτική απόφαση να αποζημιωθούν άμεσα  και δίκαια από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες για όλες τις καλλιέργειες που επλήγησαν και να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα στους κτηνοτρόφους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου παλεύει μαζί με τους αγρότες και κτηνοτρόφους:

Να γίνει ο ΕΛΓΑ δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την ζημιά στη παραγωγή και στο κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ και να παίρνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστή.

Να γίνει αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των γεωργών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα που παράγουν.

Να δοθούν οι αποζημιώσεις που οφείλονται στους πληγέντες αγρότες του δήμου μας από τον παγετό την 17η Μάρτη 2020.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ