ΕΥΘ. ΛΕΚΚΑΣ: ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τη μεταφορά των μαθητών του Δαμασίου στο Ευρωπαϊκό Σχολείο εξετάζει η Περιφέρεια

Κατηγορηματικά αρνητικός όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός νέου μεγάλου σεισμού στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

«Οι φήμες που διακινήθηκαν και μάλλον θα συνεχίσουν να διακινούνται είναι ανυπόστατες και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και εγκληματικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας, που για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς την εξέλιξη του φαινομένου.

«Τα δύσκολα πέρασαν, βρισκόμαστε σε πολύ καλή φάση εκτόνωσης, ωστόσο θα υπάρξουν δονήσεις το επόμενο διάστημα, σαφώς όμως θα είναι πολύ μικρότερης έντασης, συχνότητας και αριθμού, με τη σεισμική ακολουθία να διαρκεί 2-3 εβδομάδες», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Από την πλευρά του ικανοποιημένος από τη διαχείριση της κατάστασης εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, τονίζοντας πως στόχευση όλων είναι να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες (σπίτια, εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις κλπ.).

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στις μεγάλες ζημιές του σχολείου του Δαμασίου, σημειώνοντας πως ενδεδειγμένη λύση θα αποτελούσε η μεταφορά των μαθητών στο Ευρωπαϊκό Σχολείο του στρατοπέδου «Σχοινά», ενώ θύμισε και τη δέσμευση του πρωθυπουργού προς τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου για την ανέγερση νέου διδακτηρίου στο Δαμάσι.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ