ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ VOL 142

Με τη μία στα βαθιά ακροατή μου κορωνοϊόπληκτε και εσχάτως κουνημένε, με την εκπομπή λαμβάνοντας υπόψη τη συνθήκη να δηλώνει αποφασισμένη να τείνει χείρα βοηθείας σε συνανθρώπους που χρήζουν ανάγκης. Να καλή ώρα στον πρωθυπουργό, που δεν θέλω να σε τρομάξω πολυχρονεμένε μου μα ο Συνήγορος του Πολίτη ΔΕΝ είναι άνθρωπος, είναι φορέας, υπηρεσία που λένε, που στηρίζει μεταξύ άλλων τα δικαιώματα των ξυλοδαρμένων, που όσο να πεις θα’χεις και άγνωστες λέξεις και σε κατανοώ.

Φερ’ειπείν αυτό περί δικαιωμάτων που δείχνεις να μην το αντιλαμβάνεσαι και ήρθε και σε μπέρδεψε το επιτελείο και από κοντά και κείνη η «γαλάζια» του Ευρωκοινοβουλίου που μας ξεκαθάρισε ορθά κοφτά πως απαγορεύεται να υβρίζουμε αστυνομικούς από τα μπαλκόνια, αφήνοντας «σκιές» (και περιθώρια;) για άλλους χώρους, όπως ταράτσες και βεράντες.

Τώρα που οι αποδοκιμασίες των πολιτών μπορεί και να αποτελούν έκφραση γνώμης που στη δημοκρατία είναι ελεύθερη και δεν απαγορεύεται να σε χαρώ κ. Σπυράκη μου μάλλον ψιλά γράμματα για την αφεντιά σας, άσε και το άλλο, που δεν είχε τι να κάνει ο πολίτης και βγήκε στο μπαλκόνι μπινελικώνοντας τον ένστολο.

Συχωράτε με για το λαϊκό της έκφρασης που μπορεί να σας ταράζει, μα δεν βγήκε κανείς να τινάξει την μπουχάρα και παρεμπιπτόντως «στόλισε» την ΕΛ.ΑΣ, είναι που μπρος στα μάτια του δερνόταν ανηλεώς ο περαστικός, ο γείτονας, ο ακινητοποιημένος και δεμένος πισθάγκωνα διαδηλωτής και αντέδρασε στα… γαλλικά μιλώντας.

Της Νέας Σμύρνης στην πρωτεύουσα, ξεσάλωσαν και οι Κυρανάκηδες στους έγκυρους, πήρε και μπούκωσε με τα πολλά η έρμη η Δημοκρατία, να από κοντά και το διάγγελμα, που «μπούκωσε» με τη σειρά το διαδίκτυο από σχόλια στη γαλλική που σημειώσαμε παραπάνω και όλοι είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε γιατρέ μου.

Κατά τα άλλα «κουνημένοι» στο χωριό μας, μα και φλέγον το ζήτημα της λαγάνας και του χαρταετού που μας προέκυψε, την ώρα που τα «έξυπνα» μέτρα θέτουν απαγορεύσεις και όρια στα καθιερωμένα και πατροπαράδοτα δίχως όριο γιατρέ μου, που θα σε επικαλεστώ ξανά.

Να μου το θυμηθείτε, με την κυβέρνηση να διεκδικεί για το πέταγμα του χαρταετού όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου θα το σνομπάρουν τελικά το έθιμο οι συνέλληλες και θα’χουμε άλλα, χώρια που τα παιδιά του κυρ-Μιχάλη θα μείνουν με την όρεξη για νέες περιπέτειες και θα καταλήξουν του γιατρού (νάτος πάλι ο επιστήμονας, που αχρείαστος μα δεν το βλέπω).

Με τις ευχές μας για το τριήμερο πάμε τραγούδι και στα πλατό της εκπομπής «Ω ΝΑ ΣΟΥ…», μοναδικής εμπνεύσεως δημιουργία του Σπύρου Γραμμένου για όσα λέγονται και για όσα δεν…

Καλά Κούλουμα και καλή μας ακρόαση!

ΧΙΚ FM

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ