Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Αφουγκραζόμενη την τοπική κοινωνία, αλλά και την σχολική κοινότητα, και αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα ανάδειξης του παλιού και παραδοσιακού πέτρινου σχολείου, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών αποφάσισε να πραγματοποιήσει την αναπαλαίωση του παλιού σχολικού κτιρίου Μακρυχωρίου κατασκευής  έτους 1950.

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Τεμπών κ. Βασίλη Σίμο, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου κα Ιωάννα Βουλάγκα, την Πρόεδρο της Κοινότητας Μακρυχωρίου κα Άννα Καραπάνου – Μαγαλιού, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Μακρυχωρίου κ. Νίκο Μητσογιάνη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γιώργο Κυρίτση  και την Προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου κα Γεωργία Τσιτσιουβά, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες ανάδειξης του πέτρινου σχολείου στο Μακρυχώρι.

«Ένα παλιό πέτρινο κτίριο κρύβει τη δική του ιστορία, τα δικά του μυστικά. Η αναπαλαίωση και ο καθαρισμός με αμμοβολή της πέτρινης τοιχοποιίας του σχολικού μας κτιρίου στο Μακρυχωρί , θα αναδείξει τη μοναδική γοητεία του παλιού παραδοσιακού πέτρινου κτίσματος, αποκαλύπτοντας την ιστορία και τα δικά του κρυμμένα μυστικά!!!  Θα παραδώσουμε στην σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία  ένα κτίριο στολίδι», δηλώνει ο δήμαρχος κ. Μανώλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ