κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ  Ο ΣΑΡΧΩΣΗΣ

Επιστολή του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Τσιόπα στον δήμαρχο Γιάννη Κόκουρα για το θέμα του ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ Τυρνάβου

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ με τις οφειλές προς τη ΔΕΗ, δεν είναι σημερινό.  Έρχεται από παλιά και το ύψος των οφειλών είναι μεγάλο. Το 2017 όταν ο ΤΟΕΒ βρέθηκε υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης ο τότε Δήμαρχος κ. Σαρχώσης με συντονισμένες κινήσεις κατάφερε να προωθηθεί η λύση του διακανονισμού των οφειλών και να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Σχετικό δημοσίευμα στο paidis.com στις 27/4/2017. ‘’Ρύθμισε τις οφειλές στη ΔΕΗ ο ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ’’

Ο ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ δεν κατάφερε όμως να υπηρετήσει τη ρύθμιση και το πρόβλημα επανήλθε. Έτσι τον Μάϊο του 2018 ξεκίνησε νέος κύκλος διευθέτησης με πρωτοβουλία του κ. Σαρχώση. Θυμάμαι στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, την έντονη αντιπαράθεση που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΗ και την επιμονή του για υιοθέτηση της νέας πρότασης διακανονισμού των οφειλών. Ακολούθησε επιστολή στον τότε υπουργό ενέργειας και άλλες κινήσεις που ασκούσαν πίεση στη ΔΕΗ. Τότε προέκυψε η λύση με τα ασφαλιστικά  μέτρα κατά της ΔΕΗ και αποτέλεσε  προσωρινή λύση.

Σχετικά δημοσιεύματα στο paidis.com στις 4/5/2018 ‘’ Δεν βρέθηκε λύση’’ και άλλα…

Το 2019 το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με νέο διακανονισμό των οφειλών.

Σήμερα ο ΤΟΕΒ και οι αρδευτές αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Μάλιστα η ΔΕΗ έχει διακόψει την ηλεκτροδότηση σε μέρες καύσωνα και στην κορύφωση της αρδευτικής περιόδου.

Εσείς κ. Δήμαρχε παραμένετε απαθής θεατής  μιας εξοργιστικής εξέλιξης για τους συμπολίτες παραγωγούς. Αυτό που έπρεπε να έχετε ήδη κάνει είναι να ακολουθήσετε τις πρακτικές του κ. Σαρχώση και να διεκδικήσετε λύση στο πρόβλημα των αρδευτών.

Τσιόπας Χρήστος δημ σύμβουλος ΣυνΠολιτεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ