ΒΟΜΒΑ: ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΙ ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση για αποκλεισμό του συνόλου των καλλιεργειών, πλην βερίκοκων, που επλήγησαν από τον παγετό στο νομό Λάρισας από την πρώτη πληρωμή της προκαταβολής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, αφού βάσει των εξαγγελιών και της δύσκολης χρονιάς οι παγετόπληκτοι καλλιεργητές περίμεναν αυτά τα χρήματα για να μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα και να συνεχίσουν την καλλιεργητική τους δραστηριότητα.

Για τεράστια αδικία που προκαλεί απόγνωση στον αγροτικό κόσμο τόσο στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τυρνάβου που διαθέτει αρκετές πρώιμες καλλιέργειες που θα έπρεπε να πληρωθούν αλλά και σε όλο το νομό Λάρισας, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και γραμματέας της ΕΟΑΣΝ Λάρισας Στέλιος Τσικριτσής.

“Αυτό που γίνεται είναι αδιανόητο. Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης που επέλεξε να δημιουργήσει αγρότες δύο ταχυτήτων προκαλεί απόγνωση στους συναδέλφους μας που περίμεναν αυτά τα χρήματα, αλλά και αποδεικνύει τον κυβερνητικό εμπαιγμό και την ελλιπή χορήγηση κονδυλίων στον ΕΛΓΑ. Το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι σύμφωνα με επικοινωνία που είχαμε με τον προϊστάμενο του τοπικού ΕΛΓΑ οι παραγωγοί στην περιοχή για τις άλλες καλλιέργειες αναμένεται να εισπράξουν προκαταβολή μέσα στον Σεπτέμβριο. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτή την σε βάρος μας αδικία και είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά γιατί έχει αποδειχθεί ότι μόνο μέσα από μαζικούς και συλλογικούς λαϊκούς αγώνες μπορούμε να κερδίσουμε κάτι από το ανάλγητο κράτος που διαχρονικά υλοποιεί αντιαγροτικές πολιτικές”, σημειώνει ο κ. Τσικριτσής, ο οποίος με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τη μισή Ελλάδα, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές, σημειώνει ότι η σκέψη του αγροτικού κόσμου της περιοχής είναι στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας, αλλά και στην διοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης και στήριξης όλων των πληγέντων.

“Το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και θα αποδοθούν. Στην παρούσα φάση όμως επείγει να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας”, τονίζει ο πρόεδρος που είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της Ενωτικής ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Ηλείας μία περιοχή που δοκιμάστηκε από τη φωτιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ