ΠΡ.ΑΞΙ.: ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Πρωτοβουλία Αξιών 

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμα στην περίοδο του καλοκαιριού , με ότι αυτό συνεπάγεται, η πανδημία του COVID19 δείχνει για τα καλά τα δόντια της και στην Ελλάδα. Αρκετά υψηλό ιικό φορτίο, χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκροί καθημερινά, αλλά και τριπλάσιος  περίπου, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αριθμός συνανθρώπων μας στις ΜΕΘ , δημιουργούν την εικόνα της αρχής ενός τετάρτου κύματος της φονικής πανδημίας.

Ο αριθμός των εμβολιασμένων δείχνει στάσιμος, κάπου στο 60%, και ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας δεν πείθεται να εμβολιαστεί, παρά το γεγονός πως οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι προέρχονται, σχεδόν εξ ολοκλήρου, από το κομμάτι των ανεμβολίαστων.

Στη Λάρισα ο αριθμός των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας αγγίζει περίπου το 50%, ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο του πανελλαδικού μέσου όρου, και η πόλη κινδυνεύει να τεθεί εκ νέου σε lockdown.

Μέσα σε αυτό το κλίμα με έκπληξη διαβάσαμε χθες τις δηλώσεις του Δημάρχου Λαρισαίων, που εμμέσως πλην σαφώς, τάχθηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στις μονάδες υγείας. Προφανώς ο κύριος Δήμαρχος θεωρεί ανεκτό οι λαρισαίοι πολίτες που επισκέπτονται για παράδειγμα τα δύο νοσοκομεία της πόλης, να εξετάζονται ή να περιθάλπτονται από ανεμβολίαστους γιατρούς ή νοσηλευτές, επειδή οι τελευταίοι δεν έχουν πειστεί να εμβολιαστούν κατά του COVID 19…

Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο του Δημάρχου Λαρισαίων θα λέγαμε πως η θέση του αυτή είναι λαϊκίστικη και σκοπό έχει να «…..κλείσει το μάτι» στο κομμάτι εκείνο των συμπολιτών μας που δεν έχουν εμβολιαστεί.

. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως δεν μπορεί κανείς να ισορροπεί σε δύο βάρκες. Δε γίνεται να είσαι και με τον ένα και με τον άλλο. Χρειάζεται ξεκάθαρη θέση χωρίς ναι, μεν, αλλά… Και ο Δήμαρχος Λαρισαίων οφείλει να απαντήσει καθαρά: Είναι υπέρ ή κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στα νοσοκομεία; 

Η παράταξή μας, δίχως να φοβάται το όποιο πολιτικό κόστος, τάσσεται ανοιχτά και ξεκάθαρα υπέρ των εμβολιασμών και καλεί όλους τους επίσημους φορείς, με προεξάρχουσα την ελληνική κυβέρνηση, να συνεχίσει τον εμβολιαστικό αγώνα, ώστε να πειστεί μεγάλο μέρος των ανεμβολίαστων σήμερα πολιτών  να κάνει το εμβόλιο.

Παράλληλα συμφωνούμε με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των εργαζομένων  σε όλες τις μονάδες υγείας της χώρας, καθώς και  στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπως καθιερώθηκε σε πολλές Ευρωπαϊκές ΧώρεςΕπιπλέον θεωρούμε πως η κυβέρνηση άργησε χαρακτηριστικά να τον επιβάλλει, φοβούμενη σαφώς το πολιτικό κόστος.

Είναι τραγικό και άδικο ασθενείς που προσφεύγουν στα  Νοσοκομεία για χειρουργικές επεμβάσεις ή  για θεραπεία άλλων παθήσεων ,πέραν του COVID 19,   να πεθαίνουν από κορωνοϊό επειδή τους μόλυνε το ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό

Σε τοπικό επίπεδο καλούμε όλους τους επίσημους φορείς, προεξάρχοντος του Δήμου Λαρισαίων, να εντείνουν την εμβολιαστική καμπάνια μέσα στο φθινόπωρο, ώστε να ανέβει σημαντικά ο αριθμός των εμβολιασμών στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος κάνουμε έκκληση στους Λαρισαίους που δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν άμεσα να το πράξουν, και για τη δική τους προστασία, αλλά και για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ