Η κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας που μιλά για “vox populi” (φωνή λαού)

Οι εκπαιδευτικοί με συντριπτική πλειοψηφία απορρίψαμε τους σχεδιασμούς του υπουργείου και της κυβέρνησης για κατηγοριοποίηση των σχολείων. Τους απορρίψαμε, γιατί είναι στην αντίθετη κατεύθυνση από το σχολείο που ονειρευόμαστε και παλεύουμε. Η Κεραμέως πιστεύει πως μπορεί να επιβάλλει τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της με εκφοβισμό και δικαστικές αποφάσεις. Με καταστολή αναβάθμιση της εκπαίδευσης δε γίνεται.

Ταυτόχρονα, ξεδιάντροπα ισχυρίζεται πως μιλά στο όνομά μας. Δεν της το επιτρέπουμε, δεν έχει κανένα δικαίωμα, είναι ύβρις προς τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς.

Η απάντηση μιας κυβέρνησης που διαπνέεται από δημοκρατικές αρχές θα ήταν να συζητήσει σοβαρά τους λόγους που το 95% των εκπαιδευτικών διαφωνεί με τις πολιτικές της.

Αντί αυτού, ΜΑΤ και βία, χημικά και αύρες, άγρια καταστολή σε μια ειρηνική πορεία. Δεν αντέχουν ούτε τις απεργίες, ούτε τις διαδηλώσεις, ούτε καν την αντίθετη άποψη. Φαινόμενα ολοκληρωτισμού.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιχειρεί πολύ καιρό τώρα να τρομοκρατήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί απαντάμε: Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Η επιλογή της Κεραμέως να προσφύγει δικαστικά σχεδόν έναν χρόνο μετά την κήρυξη της απεργίας, όταν διαπίστωσε ότι παρά τις απειλές ο εκπαιδευτικός κλάδος σύσσωμος συμμετείχε στην αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης ουσιαστικά αποδεικνύει μία ακόμη ήττα της.

Μετά την υποτιθέμενη αξιολόγηση σχεδιάζεται η θεσμοθέτηση της ελεύθερης γονεϊκής επιλογής, των vouchers και εν τέλει της παράδοσης των δημόσιων σχολείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα αποτελειώσει το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Δε θα το επιτρέψουμε!

Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας – συνεχίζουμε την απεργία αποχή!

Επιστρέφουμε τον φόβο στο ΥΠΑΙΘ!

Η τρομοκρατία δε λυγά το εκπαιδευτικό κίνημα!

Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας. Δίνουμε το παρόν σε όλες τις δράσεις του. Συμπορευόμαστε με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ